01:12 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Αγλλίδα γλύπτρια Μπάρμπαρα Χέπγουορθ, η οποία θεωρείται κορυφαία του μοντερνισμού, είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Στην Μπάρμπαρα Χέπγουορθ είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google, τιμώντας την Αγγλίδα καλλιτέχνιδα και γλύπτρια, η οποία θεωρείται κορυφαία στον τομέα του μοντερνισμού και συγκεκριμένα στη μοντέρνα γλυπτική.

Γεννημένη το 1903, η Χέπγουορθ, η οποία απεβίωσε το 1975, ήταν μία από τις ελάχιστες Αγγλίδες καλλιτέχνιδες που κατάφερε να αποκτήσει φήμη όσο βρισκόταν εν ζωή, με το ταλέντο της να έχει αναγνωριστεί διεθνώς, ενώ είχε λάβει και τον τίτλο της Dame από τον βρετανικό βασιλικό οίκο.

Η ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα

Ένα ακόμα στοιχείο που είναι ενδιαφέρον, ήταν η αγάπη της για την Ελλάδα, την οποία αποφάσισε να επισκεφθεί μετά τον τραγικό χαμό του γιου της, Πολ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1953.

Η επίσκεψη της πρωτοπόρου γλύπτριας στην Ελλάδα, λόγω του θαυμασμού της για τον ελληνικό πολιτισμό, μετατράπηκε σε μια εκτεταμένη διαμονή στη χώρα, με αποτέλεσμα πολλά από τα έργα της να έχουν επηρεαστεί και εμπνευστεί από την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό της αγάπης της Χέπγουορθ για την Ελλάδα, είναι πως σε επιστολές της προς τον σύζυγό της, Μπεν Νίκολσον, έγραφε «Μακάρι να ήσουν εδώ [...] Μοιάζει λάθος να τα βλέπω χωρίς εσένα, γιατί κάθε φορά που τα κοιτάζω σκέφτομαι με ποιον τρόπο θα τα έβλεπες εσύ». 

Ένα ακόμα παράδειγμα της αγάπης της για τη χώρα μας, είναι το γεγονός πως η Χέπγουορθ εξέδωσε μια συλλογή με σημειώσεις της, τις οποίες είχε κρατήσει κατά την παραμονή της στην Ελλάδα.

Tags:
Ελλάδα, γλύπτης, Google Doodle, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK