13:23 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Λεπτομέρειες για το ηλεκτρονικό τσιπ που η εταιρεία του Neuralink εμφύτευσε σε εγκέφαλο γουρουνιού, αποκάλυψε ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ.

Την πεποίθηση πως η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ στους εγκεφάλους ανθρώπων αν και προς το παρόν είναι ακριβή, στο μέλλον θα είναι φτηνότερη, ενώ το ίδιο το τσιπ που τώρα έχει μέγεθος ενός κέρματος, ενδεχομένως δεν θα φαίνεται με γυμνό μάτι, εξέφρασε ο Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής σύνδεσης.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από λίγες μόλις ώρες, ο επιχειρηματίας, παρουσίασε ένα γουρούνι με το όνομα Gertrude (Γερτρούδη), στην οποία η εταιρεία του, Neuralink, φέρεται πως έχει τοποθετήσει ένα τσιπ υπολογιστή στον εγκέφαλό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τσιπ στέλνει ασύρματα σήματα, δείχνοντας νευρική δραστηριότητα στο ρύγχος του ζώου, όταν το γουρούνι έψαχνε για φαγητό.

Νευροεπιστήμονες που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία του Μάσκ, επαίνεσαν το βήμα αυτό, λέγοντας ότι η επίδειξη έδειξε ότι η Neuralink έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά προειδοποίησαν ότι χρειάζονται αρκετά περισσότερες ερευνητικές μελέτες.

Όσον αφορά το μέλλον αυτής της τεχνολογίας, ο Μασκ δήλωσε πως «θα θέλαμε η τιμή να μειωθεί σε ορισμένες χιλιάδες δολάρια. Θα περιλαμβάνει το εμφύτευμα και τη χειρουργική επέμβαση».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η Neuralink αναμένει ότι, με την πάροδο του χρόνου, όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις θα εκτελούνται από ρομπότ και το ίδιο το τσιπ θα είναι τόσο μικρό που οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να το δουν με γυμνό μάτι.

«Θα μπορούσα να έχω ένα Neuralink αυτή τη στιγμή και να μην το ξέρετε» δήλωσε ο Μασκ.

Ασθένειες, ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι και πόλεμος εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης

Με την εμφύτευση τσιπ υπολογιστή στον εγκέφαλο, ο Μασκ και η εταιρεία Neuralink επιδιώκουν να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από ασθένειες όπως η άνοια, το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, καθώς και να βοηθήσουν εκείνους που πάσχουν από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού ή συγγενή προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να περπατήσουν ή να ζήσουν μια πλήρη σωματική ζωή.

​Ο επιχειρηματίας έχει ισχυριστεί στο παρελθόν, πως μια εμφυτεύσιμη συσκευή θα μπορούσε επίσης να θεραπεύσει την απώλεια μνήμης και την απώλεια ακοής, την κατάθλιψη και την αϋπνία.

Μακροπρόθεσμα, ο Μασκ και η εταιρεία του επιδιώκουν να συγχωνεύσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς όπως ισχυρίζεται ο Μασκ, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ανθρωπότητα και θα μπορούσε να καταστρέψει την ανθρώπινη φυλή.

Σύμφωνα με τον Μασκ, τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να αποθηκεύουν και να αναπαράγουν αναμνήσεις ή ενδεχομένως «να τα μεταφέρουν σε ένα νέο σώμα ή σε ένα σώμα ρομπότ», καθώς και να επικοινωνούν ηλεκτρονικά «σκέφτοντας» ο ένας τον άλλον.

Tags:
υπολογιστής, Τεχνητή Νοημοσύνη, εγκέφαλος, Έλον Μασκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK