10:43 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μια ιδιαίτερη τεχνολογία παραγωγής πόσιμου νερού εξετάζουν Ρώσοι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς πρόκειται να αναδημιουργήσουν πόσιμο νερό από... ούρα.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ετοιμάζονται να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα ενός νέου πειραματικού συστήματος ανακύκλωσης νερού. 

Το νέο σύστημα, που αποκαλείται SRV-U-RS και είναι εγκατεστημένο στη μονάδα Rassvet του Σταθμού, επιτρέπει την εξαγωγή νερού από ανθρώπινα ούρα και, μάλιστα, το νερό είναι πόσιμο.

Όπως εξήγησε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Ιβάν Βάγκνερ, με ανάρτησή του στο Twitter, για το πείραμα που ονομάζεται «Separatsia» («Διαχωρισμός»), «βάζουμε έναν κάδο απεσταγμένου νερού από το σύστημα αναδημιουργίας ούρων σε ένα σύστημα αναδημιουργίας συμπυκνωμένου νερού, που μετατρέπεται σε πόσιμο νερό».

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε το εξής:

«Απόψε, θα πιούμε αυτό το νερό».

​Επισημαίνεται πως η τεχνολογία ανακύκλωσης ούρων συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας νερού που πρέπει να αποσταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ δεν θεωρείται καινοτόμα καθώς ανάλογη μονάδα επεξεργασίας υπάρχει και στο αμερικανικό τμήμα του Σταθμού.

Tags:
ούρα, νερό, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, κοσμοναύτες, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK