04:18 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να ευνόησε την άνοδο του κυβερνοεγκλήματος στην Ευρώπη σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, Europol.

Ο κορονοϊός ενίσχυσε την άνοδο του κυβερνοεγκλήματος στο σύνολο της Ευρώπης σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Europol. Συγκεκριμένα, τα εγκλήματα αυτά αφορούν κυρίως απάτες μέσω του διαδικτύου καθώς και παιδική πορνογραφία.

«Οι εγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν σύντομα την πανδημία για να επιτεθούν στα ευάλωτα άτομα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Φαίνεται, σύμφωνα με την Europol, πως το γεγονός ότι η καραντίνα ώθησε τους χρήστες προς το διαδίκτυο οδήγησε σε μια «άνευ προηγουμένου κλίμακα» επιθέσεων σε ευάλωτα άτομα.

Παράλληλα, οι διαδικτυακές απάτες αποτελούν την «ιδανική στρατηγική για τους κυβερνοεγκληματίες που επιδιώκουν να πουλήσουν αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με αυτούς, θα εμπόδιζαν ή θα θεράπευαν τον κορονοϊό». 

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία παρατήρησε επίσης στην κορύφωση της κρίσης μια «σημαντική αύξηση» της ανίχνευσης υλικών στο διαδίκτυο που δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Όπως τονίζει, η προβολή τέτοιων περιεχομένων έγινε ακόμη πιο δημοφιλής «σε σχέση με το σύνηθες» λόγω των περιορισμών στα ταξίδια.

«Η πανδημία του νέου κορονοϊού επιβράδυνε πολλές πλευρές της φυσιολογικής ζωής μας. Όμως, δυστυχώς, επιτάχυνε την εγκληματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο», υπογραμμίζει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον σε δελτίο Τύπου.
Tags:
κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοχώρος, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Europol
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK