04:29 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (94)
0 11
Βρείτε μας

Αστειευόμενος ο αστροφυσικός λέει πως ακόμα και αν ο αστεροειδής χτυπήσει τη Γη, το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μπορεί να είναι πιο καταστροφικό.

Σε μια χιουμοριστική ανάρτηση προχώρησε ο δημοφιλής αστροφυσικός, Νιλ ντεΓκρας Τάισον, συνδυάζοντας το πέρασμα που θα κάνει ένας αστεροειδής κοντά από τη Γη στις 2 Νοεμβρίου, με τις αμερικανικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ την ίδια ημέρα.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο επιστήμονας, ακόμα και αν ο αστεροειδής χτυπήσει τον πλανήτη μας, δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά. Όπως σημείωσε με νόημα όμως, «έτσι, αν ο κόσμος τελειώσει το 2020, δεν θα είναι σφάλμα του σύμπαντος».

Ο αστροφυσικός, ο οποίος είναι γνωστός στον κόσμο του διαδικτύου κι όχι μόνο, δημοσίευσε μια φωτογραφία του γιγαντιαίου διαστημικού βράχου, γνωστού ως 2018VP1, στον λογαριασμό του στο Instagram, σημειώνοντας πως ο αστεροειδής κινείται προς τη Γη με εκτιμώμενη ταχύτητα 21.300 μίλια την ώρα.

Ο αστεροειδής 2018VP1 παρακολουθείται από τον Νοέμβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Παρατηρητήριο Παλομάρ στην Καλιφόρνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρει και η NASA σε ανακοίνωσή της, ο 2018VP1 «δεν αποτελεί απειλή για τη Γη».

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (94)
Tags:
καταστροφή, Γη, αμερικανικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020, Τζο Μπάιντεν, αστεροειδής, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK