03:19 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ακόμα έναν δορυφόρο πλοήγησης του συμπλέγματος Glonass-K έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Γη η Ρωσία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Με επιτυχία τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη ο δορυφόρος πλοήγησης Glonass-K της Ρωσίας, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

«Ο πύραυλος μεσαίας κατηγορίας Soyuz-2.1b που ξεκίνησε από το κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ στην περιοχή Αρχανγκέλσκ την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 22:08, έβαλε με επιτυχία το ρωσικό διαστημόπλοιο πλοήγησης Glonass-K στην υπολογισμένη τροχιά στην καθορισμένη ώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ο έλεγχος του δορυφόρου δόθηκε στις επίγειες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελέγχου και Διαστημικών Συστημάτων Titov.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει δημιουργηθεί σταθερή τηλεμετρική σύνδεση με τον δορυφόρο και τα ενσωματωμένα συστήματα λειτουργούν κανονικά.

Το σύμπλεγμα δορυφόρων Glonass-K

Ο δορυφόρος Glonass-K είναι ο τρίτος ρωσικός δορυφόρος πλοήγησης του τύπου. Η εκτόξευση του δορυφόρου είχε αναβληθεί πολλές φορές από τον Μάρτιο, λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή.

Ο πρώτος δορυφόρος Glonass-K εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ ο δεύτερος εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 27 δορυφόροι στο ρωσικό σύμπλεγμα Glonass, 24 εκ των οποίων είναι σε λειτουργία. Τον Φεβρουάριο, εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας δορυφορικής κατασκευής ISS-Reshetnev δήλωσε ότι εννέα δορυφόροι επόμενης γενιάς Glonass-K θα προστεθούν στο σύμπλεγμα μέχρι το 2022.

Tags:
Ρωσία, Glonass, κοσμοδρόμιο, εκτόξευση πυραύλου, τεχνητός δορυφόρος, δορυφόρος, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK