23:29 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιτυχή αποστολή του σκάφους OSIRIS-Rex το οποίο συνέλεξε δείγμα από τον αστεροειδή Bennu.

Εικόνες από την αποστολή του διαστημικού σκάφους OSIRIS-Rex, το οποίο κατευθύνθηκε προς τον αστεροειδή Μπένου (Bennu) και στη συνέχεια συνέλεξε δείγμα από την επιφάνειά του, δημοσιοποίησε η NASA.

Πλέον, το OSIRIS-Rex, αφού κατάφερε να εκτελέσει την αποστολή δειγματοληψίας με επιτυχία, έχει ξεκινήσει τον δρόμο της επιστροφής προς τη Γη, ώστε οι επιστήμονες να μπορέσουν να μελετήσουν το υλικό του αστεροειδή.

Το OSIRIS-REx αναμένεται να φτάσει στη Γη και να παραδώσει το πολύτιμο φορτίο του τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με το SciTechDaily, περίπου 189 εικόνες έχουν ληφθεί από την κάμερα NavCam2 του σκάφους που τις τράβηξε για το σύστημα πλοήγησης Natural Feature Tracking, το οποίο επέτρεψε στο OSIRIS-REx να οδηγηθεί αυτόνομα στην επιφάνεια του αστεροειδούς.

Η ακολουθία των εν λόγω εικόνων δείχνει πώς το σκάφος πλησιάζει την καθορισμένη περιοχή επαφής στον αστεροειδή και σε κάποιο σημείο, ο βραχίονας δειγματοληψίας του ανιχνευτή εμφανίζεται ώστε να προκαλέσει «διάτρηση» και να συλλέξει το δείγμα από την επιφάνεια του διαστημικού βράχου.

Tags:
αστεροειδής, NASA, βίντεο, Γη, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK