22:22 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εμποδίζει τη διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ, που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως δεν θα επιβάλει την εντολή για διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ, εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας την Πέμπτη.

Οι ενέργειες του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ καθυστερούν την εφαρμογή του κανονισμού, που υποτίθεται ότι θα εφαρμοζόταν σε ισχύ την Πέμπτη και ο οποίος θα εμπόδιζε εταιρείες όπως η Apple Inc. να προσφέρουν το TikTok ως εφαρμογή για κινητά και εταιρείες όπως η Amazon και το Alphabet να προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων για το TikTok, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι η εντολή τερματισμού δεν θα τεθεί σε ισχύ «εν αναμονή περαιτέρω νομικών εξελίξεων».

Κατά τη λήψη της απόφασής του, το Υπουργείο Εμπορίου αναφέρθηκε επίσης σε μια προκαταρκτική διαταγή κατά της διακοπής που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα από τρεις «αστέρες» της εφαρμογής TikTok.

Στην αγωγή τους, οι δημιουργοί βίντεο δήλωσαν ότι θα χάσουν τους οπαδούς τους και τις «επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει το TikTok» εάν η εφαρμογή αποκλειστεί από τις ΗΠΑ, ανέφερε η ιστοσελίδα TechCrunch.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται ύστερα από την εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Αύγουστο, που δήλωνε πως ότι το TikTok απαγορεύεται στη χώρα, εκτός εάν οι δραστηριότητές του με έδρα στις ΗΠΑ αγοράζονται από αμερικανική εταιρεία.

Οι κινήσεις της εταιρείας μετά την απόφαση Τραμπ

Η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή TikTok υπέβαλε πρόσφατα αναφορά στο Εφετείο των ΗΠΑ, ζητώντας επανεξέταση των ενεργειών της κυβέρνησης Τραμπ, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν έχει κάτι νεότερο από την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων των ΗΠΑ (CFIUS) για αρκετές εβδομάδες σχετικά με μια προθεσμία για τη μητρική εταιρεία, ByteDance και για το αν πρέπει να πουλήσει το τμήμα της που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, ανέφερε η ιστοσελίδα The Verge.

«Για έναν χρόνο, η TikTok συνεργάστηκε ενεργά με την CFIUS με καλή πίστη για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της για την εθνική ασφάλεια, ακόμη και όταν διαφωνούμε με την αξιολόγησή της» δήλωσαν στελέχη της TikTok στην ιστοσελίδα Verge.

«Στους σχεδόν δύο μήνες από τότε που ο Πρόεδρος έδωσε την προκαταρκτική έγκρισή του στην πρότασή μας για την ικανοποίηση αυτών των ανησυχιών, έχουμε προσφέρει λεπτομερείς λύσεις για την οριστικοποίηση αυτής της συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε λάβει ουσιαστικά σχόλια σχετικά με το εκτεταμένο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας» πρόσθεσε η εταιρεία.

Το CFIUS, η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, όρισε προθεσμία έως στις 12 Νοεμβρίου για την TikTok να εκχωρήσει «οποιαδήποτε ενσώματα ή άυλα περιουσιακά στοιχεία, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση ή την υποστήριξη της λειτουργίας της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ από την εταιρεία ByteDance». Παρόλο που η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για επέκταση 30 ημερών στην εντολή, η TikTok δεν έχει λάβει ακόμη επικοινωνία.

«Αντιμετωπίζοντας συνεχώς νέα αιτήματα και χωρίς σαφήνεια σχετικά με το εάν οι προτεινόμενες λύσεις μας θα γίνουν αποδεκτές, ζητήσαμε την παράταση των 30 ημερών που επιτρέπεται ρητά με την εντολή της 14ης Αυγούστου» συνεχίζει η δήλωση του TikTok.

«Σήμερα, με την επικείμενη προθεσμία της CFIUS της 12ης Νοεμβρίου και χωρίς παράταση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υποβάλουμε αίτηση στο δικαστήριο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των περισσότερων από 1.500 υπαλλήλων μας στις ΗΠΑ. Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με τη διοίκηση -όπως έχουμε όλοι μαζί- για την επίλυση των ζητημάτων που έθεσε, αλλά η νομική μας πρόκληση σήμερα είναι μια προστασία για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν» αναφέρει η TikTok.

Tags:
ByteDance, TikTok, Ντόναλντ Τραμπ, εταιρεία, εφαρμογή, υπουργείο εμπορίου, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK