15:34 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1148)
0 05
Βρείτε μας

Στο «μπλόκο» ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19 που δεν συνάδουν με τις θέσεις από «εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας», προχωρά το Facebook.

Facebook και Instagram σκοπεύουν να αφαιρέσουν αναρτήσεις που θεωρούν ως «ψευδείς ειδήσεις» ή «θεωρίες συνωμοσίας» για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες θα «κατεβάζουν» δημοσιεύσεις όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι ο εμβολιασμός περιέχει ένα μικροτσίπ.

«Με βάση τις ειδήσεις που κάνουν λόγο ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε όλο τον κόσμο, τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουμε να αφαιρούμε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με αυτά, στο Facebook και το Instagram» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Για παράδειγμα» συνεχίζει «θα καταργήσουμε ψευδείς ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια COVID-19 περιέχουν μικροτσίπ ή οτιδήποτε άλλο που δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα συστατικών των εμβολίων».

Μεταξύ άλλων ισχυρισμών που απαγορεύονται είναι τα «ψεύδη» αναφορικά με τα συστατικά του εμβολίου, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες.

Η προηγούμενη πολιτική του Facebook προέβλεπε μόνο την κατάργηση δημοσιευμάτων σχετικά με τον κορονοϊό που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «επικείμενη σωματική βλάβη».

Tον Νοέμβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι είχε αφαιρέσει 12 εκατομμύρια αναρτήσεις «παραπληροφόρησης» σχετικά με την COVID-19 σε επτά μήνες, σύμφωνα με τις εσωτερικές οδηγίες της.

Άλλωστε τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζούκενμπεργκ τόνισε ότι θα αναζητούσε περισσότερους τρόπους για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σχεδιάζουμε ήδη μια προώθηση έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια» σημείωσε λακωνικά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1148)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ζούκεμπεργκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αντιεμβολιαστικό κίνημα, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, Instagram, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK