07:40 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας που κατάφερε να φέρει στη Γη δείγματα από το εσωτερικό αστεροειδούς.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσγείωση της διαστημικής κάψουλας Hayabusa2 που περιέχει δείγματα από τον αστεροειδή Ryugu, ο οποίος πέρασε κοντά από τη Γη δήλωσε το τμήμα αποστολής δειγμάτων της αποστολής Hayabusa2 της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας, JAXA, στο Twitter.

Η διαστημική κάψουλα εντοπίστηκε στην Αυστραλία μετά από την ολοκλήρωση της αποστολή ςητς.

«Βρήκαμε την κάψουλα! Μαζί με το αλεξίπτωτο!» έγραψαν οι υπεύθυνοι της αποστολής τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, προσθέτοντας σε ένα μεταγενέστερο tweet: «Δημοσιεύσαμε μικρά βίντεο της επανεισόδου της κάψουλας, καθώς περνούσε από την ατμόσφαιρα της Γης, που τραβήχτηκε από το Coober Pedy στην Αυστραλία».

​Σύμφωνα με την αποστολή Hayabusa2, η κάψουλα βρέθηκε στην προγραμματισμένη περιοχή προσγείωσης στις 04:47 ώρα Ιαπωνίας την Κυριακή, μετά από έρευνα με ελικόπτερο. Οι υπεύθυνοι της αποστολής έγραψαν επίσης στο Twitter ότι το ελικόπτερο που μετέφερε την κάψουλα, έφτασε στα τοπικά κεντρικά γραφεία και η κάψουλα μεταφέρθηκε μέσα στο κτίριο.

«Η επιχείρηση ήταν τέλεια. Θα περάσουμε τώρα σε επιχειρήσεις επιστημονικής παρατήρησης και θα παρατηρήσουμε τη Γη και το φεγγάρι με επιστημονικά όργανα», δήλωσαν οι ειδικοί στο Twitter.​

Βίντεο της κάψουλας που πετά στον ουρανό πάνω από την Αυστραλία κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

​Η αποστολή Hayabusa2

Η αποστολή Hayabusa2 της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας (JAXA) ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014. Έφτασε στον αστεροειδή Ryugu το 2018 και συγκέντρωσε δείγματα το 2019, μερικά από αυτά από την επιφάνεια του αστεροειδούς.

Το Σάββατο, το διαστημικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε επιτυχώς την κάψουλα με τα δείγματα, πριν από την προγραμματισμένη κατάβαση στη Γη.

Η κάψουλα Hayabusa2 περιέχει τα πρώτα δείγματα βράχου που συλλέχθηκαν ποτέ κάτω από την επιφάνεια ενός αστεροειδούς. Είναι η δεύτερη φορά που ανέγγιχτο υλικό από έναν αστεροειδή επιστρέφει στον πλανήτη μας και οι επιστήμονες αναμένουν ότι τα δείγματα θα προσφέρουν ενδείξεις για την προέλευση της ζωής στη Γη.

Tags:
διαστημόπλοιο, Γη, JAXA, Ιαπωνία, αστεροειδής, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK