01:28 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η συγκεκριμένη ενέργεια της Αmazon ακολουθεί ανάλογη κίνηση που έκανε την Παρασκευή η Google και η Apple πριν από μερικές ημέρες.

Η Amazon αφαίρεσε την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Parler σύμφωνα με το Buzzfeed, ενώ ένας εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε την είδηση.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς η Parler δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσει τη διάδοση καταχωρίσεων που υποκινούν βιαιότητες, προωθώντας έναν «πολύ πραγματικό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

«Πρόσφατα, έχουμε δει μια σταθερή αύξηση του βίαιου περιεχομένου στον ιστότοπό σας, το οποίο παραβιάζει τους όρους μας. Είναι σαφές ότι η Parler δεν συμμορφώνεται με τους όρους υπηρεσίας AWS» αναφέρεται στο μήνυμα της Amazon.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Parler Τζον Μάτζι καταφέρθηκε εναντίον των Amazon, Google και Apple λέγοντας πως πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια, καθώς γνωρίζουν ότι οι επιλογές του Parler θα είναι περιορισμένες.

«Υπάρχει πιθανότητα το Parler να μην είναι διαθέσιμο για μέχρι και μία εβδομάδα», ανέφερε και πρόσυεσε πως: «Αυτή ήταν μια συντονισμένη επίθεση από τους τεχνολογικούς γίγαντες για να σκοτώσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά. O πόλεμος εναντίον του ανταγωνισμού και της ελευθερίας του λόγου θα συνεχισθεί και μην μας λογαριάζετε εκτός».

Το Parler προτιμούν πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη την Παρασκευή.

Tags:
tweets, tweet, Twitter, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, Amazon
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK