10:07 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1601)
0 14
Βρείτε μας

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούν οι ειδικοί την αυξητική πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ ανησυχία επικρατεί για τα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Ανησυχία στους ειδικούς για την αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων, που φαίνεται πως συμπαρασύρεται –προς τα πάνω– λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Παράλληλα, στενά παρακολουθούνται οι μεταλλάξεις.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 733 νέα κρούσματα στη χώρα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αττική, όπου κατεγράφησαν 360 λοιμώξεις από την COVID-19. 

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Τα 733 κρούσματα της Κυριακής μπορούν να θεωρηθούν πολλά, καθώς αποτυπώνουν την εικόνα του Σαββάτου όταν τα τεστ που γίνονται είναι αρκετά μειωμένα.

Η αύξηση των κρουσμάτων του τελευταίου διαστήματος έχει αρχίζει να «μεταφράζεται» σε πίεση στα νοσοκομεία, που δέχονται μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο αριθμός των νοσηλευόμενων ξεπέρασε τους 230 και είναι ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Μίνα Γκάγκα.

«Από χθες ξεκινήσαμε και γεμίζουμε όλους τους θαλάμους, για εμάς είναι ο πιο μεγάλος αριθμός από την αρχή της πανδημίας» είπε στον ΣΚΑΪ.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και δημιουργείται πίεση στις δομές και τα νοσοκομεία» είπε στο MEGA η Σταματούλα Τσικρίκα, πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, η οποία τόνισε πως «ο ιός είναι εδώ, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις». 

«Στο Σωτηρία ο αριθμός ελεύθερων κλινών είναι πλέον ελάχιστος. Λίγη υπομονή ακόμα από όλους. Έχουμε το εμβόλιο. Οι ρυθμοί δεν είναι όσο καλοί θέλαμε. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα».

«Μειώνεται η διαθεσιμότητα στις ΜΕΘ και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μείγμα δύσκολο στη διαχείριση» σχολίασε, επίσης στο MEGA, o καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Αγωνία και για τις μεταλλάξεις

Παράλληλα, αγωνία επικρατεί για την αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα μεταλλάξεων, εκ των οποίων τα 166 ήταν του βρετανικού στελέχους. Τα 114 από αυτά τα κρούσματα βρίσκονται στην Αττική.

Ακόμη, οι υγειονομικές Αρχές εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στα Ιωάννινα.

O κ. Γώγος, στην ίδια συνέντευξη, τόνισε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την ανάσχεσης της επιδημίας στη χώρα μας. Έκανε, μάλιστα, λόγο και για πιθανό ολικό lockdown.

Θέμα:
Lockdown (1601)
Tags:
νοσοκομείο Σωτηρία, Ιωάννινα, μετάλλαξη κορονοϊού, νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, μετάλλαξη, νοσοκομείο, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK