05:07 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Αυστραλίας προκάλεσε η απόφαση του Facebook να μπλοκάρει δεκάδες σελίδες που ανήκουν σε μέσα ενημέρωσης αλλά και την κυβέρνηση.

Το Facebook «μπλόκαρε» όλες τις ενημερωτικές σελίδες της Αυστραλίας, αλλά και τα κυβερνητικά προφίλ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μελβούρνης.

Η κυβέρνηση της χώρας κατήγγειλε τον τεχνολογικό κολοσσό για τη «λάθος» κίνησή του. Σημειώνεται πως η εταιρεία απάντησε κατά αυτόν τον τρόπο στον προτεινόμενο νόμο που την αναγκάζει να μοιράζεται τα έσοδά της με μέσα ενημέρωσης. 

«Όσον αφορά στις σημερινές κινήσεις του Facebook, το Facebook έκανε λάθος» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Josh Frydenberg.

Δήλωσε πως το «μπλόκο» στις κυβερνητικές σελίδες «είναι κάτι το οποίο δεν συνδέεται με τον κώδικα αναφορικά με τα μέσα, ο οποίος δεν έχει περάσει ακόμη από το Κοινοβούλιο».

«Αλλά, αυτό που επιβεβαιώνουν οι σημερινές εξελίξεις σε όλους τους Αυστραλούς είναι η πελώρια δύναμη που έχουν αυτοί οι ψηφιακοί γίγαντες».

Να σημειωθεί πως το Facebook έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε δεκάδες σελίδες, μεταξύ των οποίων η Μετρολογική Υπηρεσία της χώρας, η ενημερωτική σελίδα για τον κορονοϊό, αλλά και εκείνες που αφορούν θέματα ψυχικής υγείας και έκτακτων αναγκών.

Τόσο το Facebook  όσο και η Google έχουν εκφραστεί κατά της νέας νομοθεσίας, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, πως δεν είναι εφαρμόσιμη.

Tags:
Αυστραλία, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK