05:14 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία» που βρίσκεται στην περιοχή της Αρετσούς στην Καλαμαριά δίνει ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Δαρδαμανέλης. 

Χτες το βράδυ δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο της μεταφοράς και εγκατάστασής προσφύγων και μεταναστών στο κτίριο που εδώ και χρόνια είναι άδειο και εγκαταλειμμένο.

Να σημειωθεί ότι στο κτίριο στεγαζόταν το νοσοκομείο «Παναγία» και από τον Σεπτέμβριο του 2013 σταμάτησε να λειτουργεί ως νοσοκομείο, με τους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό) να μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ» και «Ιπποκράτειο».

Στο σημείο έσπευσε χτες κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των κατοίκων και ο δήμαρχος Καλαμαριάς μαζί με αντιδημάρχους προκειμένου να τους διαβεβαιώσει ότι δεν επίκειται μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, με τους κατοίκους να λένε ότι θα καταθέσουν στο δημοτικό συμβούλιο έγγραφο με υπογραφές ζητώντας απ' όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες – μετανάστες εντός του δήμου τους.

Μιλώντας στο Sputnik ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης τόνισε ότι -όπως τον διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι- δεν υπάρχει σχεδιασμός για μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο συγκεκριμένο ή σε άλλο κτίριο στο δήμο του.

Ανέφερε επίσης, ότι το κτίριο είναι άδειο και λεηλατημένο, ενώ μέσα υπάρχουν διάφορα φάρμακα και ιατρικά υλικά και ότι «δεν θα ήταν δυνατόν να εγκατασταθεί κόσμος σε ένα τέτοιο κτίριο».

Ο κ. Δαρδαμανέλης είπε επίσης ότι ο κόσμος παρασύρθηκε από φήμες που κυκλοφόρησαν καθώς ο δήμος είχε στείλει έγγραφο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου με το οποίο ζητούσε την ασφάλισή του.

«Νομίζω ότι κάποιοι είδαν τις εργασίες περίφραξης που γίνονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και βγήκαν αυθαίρετα συμπεράσματα», είπε ο κ. Δαρδαμανέλης προσθέτοντας ότι ο δήμος είναι αστικός κι ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας.

Τέλος, ο κ. Δαρδαμανέλης ανέφερε ότι ο δήμος Καλαμαριάς φιλοξενεί μέσω προγράμματος στέγασης (REACT) με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, 20 οικογένειες «οι οποίες έχουν πλήρως ενταχθεί στην κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μεταναστευτικό: Κινητοποιήσεις κατοίκων στη Χίο - «Όχι» σε νέα Μόρια - Βίντεο, φωτογραφίες

Μεταναστευτικό: Στο «κόκκινο» οι ροές, επεισόδια και αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ένταση στην Παραλίμνη Γιαννιτσών: Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν τη μεταφορά μεταναστών

Tags:
Προσφυγικό, μεταναστευτικό, μετανάστες, πρόσφυγες, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK