14:47 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Σαράντα σπουδαστές θα υποδεχθεί, τις επόμενες ημέρες, η Σχολή Ξεναγών του υπουργείου Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη που ανοίγει και πάλι μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια που παρέμεινε κλειστή. Η φοίτηση στη Σχολή είναι δωρεάν και, για τις 40 θέσεις, είχαν κάνει αίτηση 1.036 άτομα, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας από 25 έως 60 ετών!

 

Σε ένα τριώροφο νεοκλασικό του 1925, στην οδό Ιλιάδος 9 στη Θεσσαλονίκη, θα στεγαστούν οι σπουδαστές της Σχολής Ξεναγών του υπουργείου Τουρισμού, που θα επαναλειτουργήσει μετά από 10 χρόνια που παρέμενε κλειστή.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διετής και είναι δωρεάν, με τα μαθήματα να ξεκινούν τον Φεβρουάριο. Τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν οι αιτήσεις των σπουδαστών. Η Σχολή μπορεί να δεχτεί 40 άτομα.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων σπουδαστών, κατηγορίας ΔΕ και ΠΕ (σ.σ. Δευτεροβάθμιας και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), έγιναν σε ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Τουρισμού και οι επιτυχόντες κρίθηκαν με το σύστημα της μοριοδότησης.

Όπως ανέφερε στο Sputnik, η προϊσταμένη της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, κ. Περσεφόνη Τρίχα, έχει ολοκληρωθεί το σκέλος της επιλογής και των ενστάσεων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθούν τα οριστικά αποτελέσματα των επιτυχόντων στην Σχολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, καθώς για τις 40 θέσεις σπουδαστών, αιτήσεις έκαναν 1.036 άτομα, ηλικίας από 25 έως 60 ετών, με αρκετούς από αυτούς να εργάζονται ήδη.

«Μας τηλεφώνησε στη Σχολή μια κοπέλα για τα αποτελέσματα γιατί ενδιαφερόταν για τη μητέρα της, που έκανε αίτηση για να έρθει να σπουδάσει», ανέφερε η κ. Τρίχα.

Από τα 40 άτομα, οι 28 που θα επιλεγούν είναι ΔΕ και οι 12 ΠΕ, ενώ, όπως ανέφερε η κ. Τρίχα, είναι εντυπωσιακό το υψηλό επίπεδο και στις δύο κατηγορίες.

«Για παράδειγμα οι ΔΕ έχουν μέσο όρο απολυτηρίου 18,5 και 19. Είναι πολύ υψηλό», τόνισε η προϊσταμένη της Σχολής Ξεναγών.

Τα μαθήματα

Οι εννέα καθηγητές της Σχολής θα διδάξουν στους σπουδαστές από γεωλογία, γεωγραφία, βοτανολογία έως και μυθολογία αλλά και αρχαία ελληνική γραμματεία καθώς και προϊστορική αρχαιολογία, κλασική αρχαιολογία, βυζαντινή, οθωμανική και άλλα, καθώς και τους τρόπους ξενάγησης.

Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα εντός της Σχολής, οι σπουδαστές θα κάνουν μαθήματα και σε πεδίο, δηλαδή σε χώρους αρχαιολογικού και άλλου ενδιαφέροντος, ενώ στα μαθήματα προβλέπονται και 65 ημέρες για εκπαιδευτικές εκδρομές σε όλη τη χώρα, σε όλους χώρους που έχουν ενδιαφέρον για τους τουρίστες.

«Στη Σχολή ο σπουδαστής θα μάθει πως θα δώσει τις γνώσεις του στον τουρίστα που έρχεται. Να τις παρουσιάσει σαν διπλωμάτης, τα ωραιότερα πράγματα που έχει η χώρα μας», εξήγησε η κ. Τρίχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αρχές στις Νήσους Φερόε προσφέρουν δωρεάν τουρισμό με αντάλλαγμα τον εθελοντισμό

Ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα ολοκαίνουρια ξενοδοχεία και αυτοί είναι οι λόγοι

Tags:
Θεσσαλονίκη, ξεναγός, ξεναγοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK