07:23 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας σε εμπορικά καταστήματα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (07-02-2020), οι δύο άντρες αφίχθησαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης σιδηροδρομικώς από την Αθήνα και επιλέγοντας καταστήματα με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης, τα οποία όμως στην πλειοψηφία τους δεν διέθεταν ειδική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων, προχωρούσαν σε συναλλαγές.

Έχοντας συγκεκριμένους ρόλους, ο ένας εξ’ αυτών πραγματοποιούσε αγορά προϊόντων μικρής αξίας και κατά τη συναλλαγή κατέβαλε ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, ενώ ο συνεργός του παραλάμβανε το προϊόν και το χρηματικό υπόλοιπο των γνήσιων χαρτονομισμάτων της συναλλαγής.

Στο πλαίσιο της δράσης τους έγιναν αντιληπτοί από υπεύθυνο καταστήματος ο οποίος ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και οι δράστες συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες, την ίδια ημέρα και με την ίδια μεθοδολογία πραγματοποίησαν επιπλέον πέντε (5) συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν:

  • 42 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας 100 ευρώ έκαστο
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους
  • το χρηματικό ποσό που απέσπασαν ως ρέστα από τις προαναφερόμενες αγορές τους,

ενώ διαπιστώθηκε ότι και οι δύο στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Η προανάκριση έδειξε πως οι συλληφθέντες προμηθεύτηκαν τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα, στην περιοχή της Αθήνας, από συνεργό τους (ο οποίος και αναζητείται), ενώ για την περαιτέρω διάθεσή τους στην αγορά λαμβάνανε καθορισμένη χρηματική αμοιβή για κάθε μέρα απασχόλησής τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλαστά χαρτονομίσματα πνίγουν την αγορά - Βίντεο

Συνελήφθησαν για πλαστά 50ευρα και ναρκωτικά

Tags:
συλλήψεις, σύλληψη, χρήματα, λεφτά, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK