03:07 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Το απόγευμα η σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για το ζήτημα.

Αυτοψία στο οικόπεδο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος.

Το οικόπεδο που ενοικιάστηκε από το Ίδρυμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, έναντι συμβολικου αντιτίμου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ (θυγατρική του ΟΣΕ), βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και είναι το ίδιο οικόπεδο από όπου έφευγαν τα τρένα γεμάτα με Εβραίους Θεσσαλονικείς για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Το θέμα της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος παρουσιάζει μια σειρά προβλημάτων, καθώς το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου και στο υπέδαφός του περνά ο αγωγός αποχέτευσης της ΕΥΑΘ. 

​Η αυτοψία του κ. Πικραμένου έγινε, ούτως ώστε να αποκτήσει ο ίδιος εικόνα των προβλημάτων. Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και άλλων φορέων, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα. 

Στην αυτοψία τον συνόδευσαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ΕΥΑΘ κλπ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπόδια στην ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Tags:
ολοκαύτωμα, μουσείο Ολοκαυτώματος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK