10:24 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Εκ νέου συνάντηση στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ) με τους φορείς και υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα και να προχωρήσει το έργο της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος. 

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 17:00, στο Διοικητήριο (Υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης), προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν εντοπιστεί και καθυστερούν το έργο της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργού, Θ. Καραόγλου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, του προέδρου του Ιδρύματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος, Γ. Μπουτάρη, του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δ. Σαλτιέλ και άλλων φορέων. 

Η σύσκεψη κράτησε περισσότερο από μία ώρα και οι φορείς έθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που καταγράφονται μέχρι στιγμής.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη στις 3 Μαρτίου, και πάλι, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, όπου οι φορείς θα καταθέσουν τις λύσεις που προτείνουν για να αρχίσει η κατασκευή του μουσείου

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, καθώς και άλλα ζητήματα. Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την επίλυση τους κι ότι το έργο θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

«Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση και για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν όλοι οι φορείς οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Κάναμε μια καταγραφή των προβλημάτων και τα οποία είναι πολλά, όπως η χρήση, το ιδιοκτησιακό, οι παραχωρήσεις, η χρηματοδότηση. Εξετάσαμε εναλλακτικές λύσεις και αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την συνάντηση μας στις αρχές Μαρτίου. Αισιοδοξούμε ότι θα λυθούν ορισμένα τεχνικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Το έργο θα προχωρήσει επιτέλους με πολύ γρήγορους ρυθμούς», δήλωσε ο κ. Πικραμμένος ενώ σε ερώτηση εάν αποφασίστηκε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών του Μουσείου απάντησε αρνητικά.

«Δεν θέλω να πω συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι παρακινδυνευμένο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, ο κ. Πικραμμένος πραγματοποίησε αυτοψία στο οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλαμαριά: Στήλη μνήμης για το πογκρόμ των Εβραίων της συνοικίας Κάμπελ - Φωτογραφίες

Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Tags:
μουσείο, Μνημείο του Ολοκαυτώματος, εβραϊκό μνημείο, μνημείο, Εβραίοι, Θεσσαλονίκη, ολοκαύτωμα, Παναγιώτης Πικραμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK