23:41 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπέβαλλε την παραίτησή του σήμερα μετά από σχετικό αίτημα της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Αυτή η εξέλιξη έχει σαν αποτέλεσμα να μείνει ακέφαλος ένας μεγάλος πολιστικός οργανισμός της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση με την οποία γίνονται γνωστές οι παραιτήσεις τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., υπάρχουν σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ γίνεται λόγος και για επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:«ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας».

«Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε, κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».

Τέλος, σημειώνεται πως τα μέλη του Δ.Σ. ελπίζουν πως η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που έχουν παραδώσει: «ένα Μέγαρο ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό». 

Τα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ του ΟΜΜΘ είναι:  Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος, Σάσα Λαδά Αντιπρόεδρος, Ιωάννα Ναούμ Γραμματέας, Ρόλλυ Γκατένιο Ταμίας, Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος, Ίντα Μασαράνο μέλος, Ιουλία Πιπινιά μέλος, Δάφνη Τραγάκη μέλος, Συραγώ Τσιάρα μέλος, Κωνσταντίνος Χάρδας μέλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μενδώνη για Joker: Κινήθηκαν αυτοβούλως οι υπάλληλοι - Δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας

Tags:
Υπουργείο Πολιτισμού, παραίτηση, Λίνα Μενδώνη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK