18:57 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κομμάτι από την οροφή της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ ξεκόλλησε λόγω διαρροής στο σύστημα του καλοριφέρ του κτιρίου.

Μια διαρροή νερού στο καλοριφέρ της πτέρυγας των Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ είχε ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι της ψευδοροφής να σπάσει και να αποκολληθεί αφήνοντας τρύπα στο σημείο.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημειώθηκε από τρύπημα στις σωληνώσεις, που συνέβη μέσα στο Σαββατοκύριακο κι έτσι «πότισε» η ψευδοροφή στο διάδρομο έξω από αίθουσα διδασκαλίας.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τη φοιτητική παράταξη ΑΡ.ΑΓ.Ε. που συμμετέχει στον Φοιτητικό Σύλλογο Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του ΑΠΘ.

«Τη Δευτέρα 17/2/20, στο διάδρομο των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έπεσε κυριολεκτικά ένα κομμάτι από το ταβάνι, αφήνοντας μια ευμεγέθη τρύπα, την ώρα που είχε μάθημα το τρίτο έτος. Το αστείο με τις συνθήκες σπουδών μας στη σχολή πρέπει να τελειώσει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Το πρόβλημα της διαρροής έχει ήδη αντιμετωπιστεί και η ζημιά θα αποκατασταθεί, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός.

«Ήταν μια διαρροή που πότισε το ταβάνι, καθώς όταν γίνεται ζημιά Σαββατοκύριακο ή αργία μπορεί να δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση και τη βελτίωση των υποδομών. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή γίνεται το έργο της ανακατασκευής των τουαλετών απέναντι από εκεί που υπήρξε η διαρροή. Πρόκειται για έργο που είχε να γίνει χρόνια. Αν είχαμε περισσότερα χρήματα θα είχαν γίνει περισσότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Κώστας Κατσιφαράκης

Ο ίδιος ζήτησε από τους φοιτητές να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους προστατεύοντάς τους χώρους του ΑΠΘ από φθορές.

Tags:
πρόβλημα, πρύτανης, διαρροή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK