19:30 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από ,
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ελλείψεις σε ιατρικές μάσκες παρουσιάζουν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Τι αναφέρει ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλώντας στο Sputnik.

«Άφαντες» είναι οι μάσκες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, όπως επιβεβαίωσε στο Sputnik ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Αργύρης Αργυρόπουλος.

Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε ότι οι φαρμακο-αποθήκες θα προμηθευτούν νέες μάσκες την επόμενη εβδομάδα.

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση για τα αντισηπτικά, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων της πόλης.

Οι τιμές τους, άλλωστε, κυμαίνονται από 2 έως 19 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της συσκευασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε προσφάτως επισκεφτεί τη βόρεια Ιταλία. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως «εξαιρετικά καλή», καθώς τα συμπτώματά της είναι «ήπια».

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Δεν γνωρίζουμε σε τι τιμές θα έρθουν οι μάσκες

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έχουμε νέα παραλαβή και σε τι τιμές θα έρθουν οι χειρουργικές μάσκες», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Τα αποθέματα μασκών έχουν εξαντληθεί από τη Δευτέρα το πρωί. Αντίθετα, απομένουν ακόμη στα ράφια των φαρμακείων κάποια αντισηπτικά υγρά, με κόστος από 3 έως 20 ευρώ».

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK