03:36 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Θεσσαλονίκη, αποκάλυψαν πως οδηγοί ταξί έκαναν δρομολόγια με απενεργοποιημένα τα ταξίμετρα.

Οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία εγκατέστησαν εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου κομίστρου που εμφάνιζε μεν στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, αλλά δεν καθιστούσε δυνατή την έκδοση αποδείξεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εννέα οδηγοί φαίνεται πως εκτελούσαν «κούρσες» με τον παραπάνω τρόπο και εις βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Κατά τους ίδιους ελέγχους που έγιναν το διάστημα 20-29 Φεβρουαρίου από προσωπικό της ομάδας ελέγχου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκαν άλλες οκτώ παραβάσεις που αφορούσαν τα εξής: εγκατάσταση μηχανισμού-διακόπτη, με τον οποίο ο οδηγός επενέβαινε κατά βούληση στην ορθή λειτουργία του ταξιμέτρου, τρεις επιλογές επιβατών, δύο παραβιάσεις σειράς προτεραιότητας, μια ληγμένη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η ΕΛΑΣ επισημαίνει πως ανάλογοι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται συστηματικά.   

Tags:
κούρσα, Θεσσαλονίκη, ταξί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK