ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδίκασαν το περιστατικό κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτες ενέργειες.

Φραστική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε καθηγητής του ΑΠΘ από φοιτητές, ενώ όπως ανέφερε τον κρατούσαν «όμηρο» στο αυτοκίνητό του για 45 λεπτά. 

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Βασίλης Γούναρης κάνει λόγο για «μειοψηφίες» οι οποίες «χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους».

«Με είχαν προειδοποιήσει πως "θα έρθει η σειρά μου" και σας το είχα πει» ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο καθηγητής, με τους φοιτητές να του φωνάζουν: «Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!».

Σύμφωνα με τον ίδιο η στοχοποίησή του έγινε γιατί έχει δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών.

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτες ενέργειες.

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 
Tags:
φοιτητές, επίθεση, καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK