10:48 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θα ερευνηθεί αν τα τηλεφωνήματα κατά τα δύο επίμαχα 24ωρα για την ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών στα Δικαστήρια Θεσσλαονίκης συνδέονται με ποινικές υποθέσεις.

Τα διαδοχικά τηλεφωνήματα φάρσα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης που οδήγησαν στην εκκένωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα του κτιρίου προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι «φαρσέρ» και να αποδοθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. 

Την έρευνα θα διεξάγει η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ τα αδικήματα είναι αυτά της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και συνεδριάσεων δικαστηρίων (κατ' εξακολούθηση), όπως επίσης της απειλής διάπραξης εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ θα ερευνηθεί αν τα τηλεφωνήματα κατά τα δύο επίμαχα 24ωρα συνδέονται με ποινικές υποθέσεις.

Θα ερευνηθεί αν οι κατηγορούμενοι επιδίωξαν την αναβολή ή ακόμα και την ματαίωση των συνεδριάσεων για να πετύχουν σχετικό όφελος (ακόμη και την παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων που βρίσκονται στο μέγιστο χρονικό όριο).

Η σημερινή μέρα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, κατά την οποία έγινε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια. Το πρωί, άγνωστος κάλεσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και απηύθυνε σχετική προειδοποίηση με συνέπεια να  κινητοποιηθούν αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και να εκκενωθεί το κτίριο. Ύστερα από ενδελεχείς έρευνες, ο συναγερμός έληξε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες ύστερα από τηλεφωνήματα στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «zougla.gr».

Tags:
δικαστήρια, απειλή, βόμβα, Ελληνική Αστυνομία, ποινική έρευνα, έρευνα, εισαγγελέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK