ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1716)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη από αυτές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δήλωσε στο Sputnik ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Παναγιώτης Κετικίδης.

Ανήσυχοι για τις αντοχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκηςμ, που είναι το κέντρο αναφοράς και νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, είναι ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Παναγιώτης Κετικίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός

Μιλώντας στο Sputnik, o κ. Κετικίδης για την κατάσταση των γιατρών και των νοσηλευτών του ΑΧΕΠΑ επισήμανε ότι είναι «ανήσυχοι και κουρασμένοι, αλλά αντέχουν».

Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι αρκετές και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ, όπως είπε ο κ. Κετικίδης, προς το παρόν, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη από αυτές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

«Καμία πρόσληψη μέχρι στιγμής. Χθες, έκλεισε η πλατφόρμα για το επικουρικό (σ.σ. εννοεί προσωπικό) θα δούμε πότε θα το πάρουν, δεν έχει βγει τίποτα. Έχουν βγάλει και την την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) μπορούν να συνεχίσουν τις προσλήψεις στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αλλά από ότι μαθαίνουμε δεν υπάρχει συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή πιθανόν λόγω του κορονοϊού φοβούνται οι συνάδελφοι. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις άλλες ειδικότητες όχι όμως σε νοσηλευτικό προσωπικό», ανέφερε ο κ. Κετικίδης διευκρίζοντας ότι «αυτά μας λένε κάποιοι που έχουν δει κάποια στοιχεία δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα». 

Όσον αφορά την είσοδο του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στην υποδοχή περιστατικών κορονοϊού, ο κ. Κετικίδης ανέφερε ότι «εκκενώνουν μια πνευμονολογική κλινική για να προετοιμαστούν και το περασμένο Σάββατο μετέφεραν εκεί ένα άτομο θετικό από το Ιπποκράτειο».

«Άρα είναι το δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς. Δεν ξέρω αν σε μια έξαρση της πανδημίας, θα αντέξουν αυτά τα δύο νοσοκομεία. Και το "Παπανικολάου" έχει τρομερό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το προσωπικό», τόνισε ο κ. Κετικίδης. 

«Δύσκολη» χαρακτήρισε, από την πλευρά του, την κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο, Χαράλαμπος Κοροξενός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εργαζόμενοι τα έχουν παίξει».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνέχεια. Χτες είχαμε άλλα 50 ύποπτα κρούσματα, τα οποία ήρθαν στο νοσοκομείο για επιβεβαίωση. Μετατρέπεται σε μια μεγάλη μονάδα σχεδόν το μισό νοσοκομείο, γιατί, από ότι φαίνεται, οι προβλέψεις είναι ότι, τις επόμενες ημέρες, θα αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία τα έχουν παίξει, το λέω όσο πιο λαϊκά μπορώ. Γιατί το να δημιουργηθούν χώροι σημαίνει μεταφορά αρρώστων, κρεβατιών, τραπεζιών κ.α. Δηλαδή εκτός του φόρτου εργασίας που έχουμε, έχουμε και τις μεταφορές και μετακομίσεις κλινικών», ανέφερε ο κ. Κοροξενός. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΑΧΕΠΑ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να αμείβονται με βαριά κι ανθυγιεινά, ενώ, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία στο νοσοκομείο εργάζονται περίπου 550 νοσηλευτές. Το μίνιμουμ προσωπικό απασχόλησης σύμφωνα και με τον οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι 750 άτομα. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1716)
Tags:
νοσοκομείο, νοσηλευτές, γιατροί, ΑΧΕΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK