ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Δήμου Καμαλαριάς και έστειλαν δωροεπιταγές, οι οποίες θα διανεμηθούν σε φτωχές οικογένειες οι οποίες ειδικά τώρα εξαιτίας του κορονοϊού χρειάζονται περισσότερη στήριξη.

Την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν διάφορα τρόφιμα, αλλά και αντισηπτικά, λόγω και του κορονοϊού, υπάρχουν άλλοι που, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων και τα συσσίτια δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Σε μια κίνηση στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων προχωρά ο Δήμος Καλαμαριάς, σε μια προσπάθεια ενίσχυσής τους, καθώς, πολλές οικογένειες που ζουν υπό συνθήκες ένδειας αδυνατούν να αγοράσουν τα αναγκαία είδη διατροφής.

Έτσι, όπως είπε στο Sputnik η αντιδήμαχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλλεγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο φύλων, κ. Ευλαμπία Ντόντη-Μπανιώρα, ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα τη συνδρομή δύο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, προκειμένου να δοθούν δωροεπιταγές οι οποίες θα καταλήξουν και θα εξαργυρωθούν από φτωχές οικογένειες.

«Οι κοινωνικοί λειτουργοί μας εξετάζουν τα περιστατικά και θα καταλήξουμε ποιοι θα πάρουν τις δωροεπιταγές. Δεν θα ήθελα να πω το συνολικό ποσό των δωροεπιταγών και τον αριθμό των ωφελούμενων. Η κάθε δωροεπιταγή είναι των 20 ευρώ και ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και τις ανάγκες της, θα δοθούν και οι αντίστοιχες δωροεπιταγές σύμφωνα πάντα με την έκθεση των κοινωνικών λειτουργών», είπε η κ. Ντόντη – Μπανιώρα.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος, έκανε αίτημα για δωροεπιταγές σε δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ «πριν μία εβδομάδα, με το που ξεκίνησαν τα προβλήματα».

«Οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και την Πέμπτη θα παραλάβουμε τις δωροεπιταγές τις οποίες από βδομάδα θα της δώσουμε στις οικογένειες», κατέληξε η κ. Ντόντη – Μπανιώρα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
φτώχεια, Θεσσαλονίκη, Σούπερ μάρκετ, Καλαμαριά, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK