ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 21
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ελλείψεις σε παρακεταμόλη και plaquenil, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ελλείψεις σε παρακεταμόλη, καθώς και στο φάρμακο «plaqenil», το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου, Διοσύνιο Ευγενίδη.  

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των αναφορών για τα θετικά αποτελέσματα της χλωροκίνης, δραστικής ουσίας του «plaquenil» στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και για την παρακεταμόλη, η οποία έχει προταθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ως το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κορονοϊού, όπως ο πυρετός.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Voria», ο κ. Ευγενίδης διευκρίνισε ότι τα «plaquenil» υπάρχουν σε περιορισμένες ποσότητες στα ράφια των φαρμακείων, με αποτέλεσμα να δίνονται πλέον μόνο κατόπιν συνταγής γιατρού.

Κι αυτό, όπως εξήγησε, διότι πρέπει να προστατευτούν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (σ.σ. λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα) και χρειάζεται να λαμβάνουν καθημερινά το συγκεκριμένο φάρμακο προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.

«Το plaquenil δεν είναι ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να το κρατάει κάποιος σπίτι του. Το στερεί από κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη στην καθημερινότητά του» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την παρακεταμόλη, ο κ. Ευγενίδης εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός, καθώς πρόκειται για ένα φάρμακο, το οποίο παρασκευάζεται και στην Ελλάδα – σ’ αντίθεση με το «plaquenil».

«Μπορούμε να χρησιμοποιούμε παρακεταμόλη, όπως είναι και η στρατηγική πολλών γονιών - όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά τους» είχε δηλώσει προσφάτως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-2019, Σωτήρης Τσιόδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 418 άτομα, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε πέντε.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Θεσσαλονίκη, κορονοϊός, κοροναϊός, φαρμακείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK