06:56 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Έστησαν σκηνές στον αύλειο χώρο του νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου εντός αυτών, να αναμένουν οι ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα.

Δύο σκηνές στρατιωτικού τύπου έχουν στηθεί στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, ως μέτρο ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Sputnik, ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Οδυσσέας Κατσιάκας ανέφερε, ότι οι σκηνές έχουν τοποθετηθεί, προκειμένου όσοι ασθενείς σπεύδουν εκεί εμπύρετοι, να γίνεται η διαλογή των περιστατικών σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και μετέπειτα να κατευθύνονται στις δομές. Αυτό, στα πλαίσια των μέτρων ενάντια στον COVID-19.

«Όταν έρχεται στο νοσοκομείο κάποιος ασθενής δεν μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Έχουμε τη διαλογή εκτός νοσοκομείου. Όσοι είναι εμπύρετα ή παθολογικά (σ.σ. περιστατικά) πηγαίνουν εκτός νοσοκομείου, σε ειδικό χώρο. Εκεί είναι παθολόγος, ο οποίους τους μετράει, τους ελέγχει και αναλόγως τους επιτρέπει να μπουν μέσα στο νοσοκομείο. Παραδείγματος χάρη, ένας μπορεί να έχει μία κρίση υπέρτασης, δεν θα τον πάμε εκτός νοσοκομείου, αλλά θα μπει μέσα κανονικά. Αυτοί, όμως, που έχουν πυρετό, αλλά και οι υπόλοιποι θα τους γίνει θερμομέτρηση. Όλα, λοιπόν, τα ελαφρά εμπύρετα, δηλαδή με 37 πυρετό, πηγαίνουν και εξετάζονται σε ένα άλλο ιατρείο που βρίσκεται εκτός νοσοκομείου. Τα βαριά περιστατικά, όμως, μπαίνουν σε ειδικό χώρο που έχει είσοδο εκτός νοσοκομείου και εκεί μέσα θα τους παρθεί το δείγμα, το οποίο θα τα στείλουμε για να διαπιστωθεί εάν έχει κορονοϊό ή όχι», τόνισε ο κ. Κατσιάκας.

Και πρόσθεσε:

«Αυτές οι σκηνές, λοιπόν, στήθηκαν, έτσι ώστε αν βρέχει, τα ελαφρά περιστατικά με λίγο πυρετό π.χ. 37-37,5, να μην γυρνούν άσκοπα στην αυλή, γιατί δεν μπορούν να μπουν μέσα στο νοσοκομείο, ούτε έχουμε στεγασμένο χώρο, εκτός νοσοκομείου για να καθίσουν. Επομένως, για να εξυπηρετείται το κοινό, στήσαμε αυτές τις σκηνές».

Tags:
σκηνή, Θεσσαλονίκη, Υγεία, νοσοκομείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK