ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 0 0
Βρείτε μας

Συμμορφώθηκαν οι Θεσσαλονικείς στην καραντίνα που ισχύει σε όλη την επικράτεια λόγω του κορονοϊού. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην παραλία της πόλης.

Διαφορετική είναι σήμερα η εικόνα της Θεσσαλονίκης, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια.

Οι Θεσσαλονικείς συμμορφώθηκαν με την γενική καραντίνα και έμειναν στα σπίτια τους, εκτός από τους εργαζόμενους που μετακινούνται για την εργασία τους. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι έλεγχοι πραγματοποιούνται κανονικά. Οι αστυνομικοί κάνουν κυρίως συστάσεις στους πεζούς, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, από αύριο θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τη διαδικασία και δεν έχουν δηλώσει τους λόγους μετακίνησης.

Μάλιστα, κλιμάκιο της Αστυνομίας βρίσκεται από τα ξημερώματα στην παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάνουν ελέγχους σε όσους είναι μόνοι τους ή έχουν βγάλει βόλτα το κατοικίδιό τους.

Όπως ανέφεραν στο Sputnik αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους, οι περισσότεροι πολίτες ήταν ενήμεροι και είχαν δηλώσει την έξοδό τους, όμως κάποιοι άλλοι όχι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο νεαρός που έβγαλε βόλτα το σκυλάκι του, αγνοώντας όμως τη διαδικασία δήλωσης εξόδου. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και ο νεαρός Θεσσαλονικιός ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι και για τη βόλτα με το κατοικίδιο έπρεπε να το δηλώσει. Την ίδια στιγμή, δεν είχε μαζί του την αστυνομική ταυτότητα. Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν, κατέγραψαν και τα στοιχεία του και λίγα λεπτά αργότερα, ο νεαρός αποχώρησε.

«Είμαστε εδώ από τις 6 το πρωί. Τα περισσότερα ζητήματα ήταν με αυτούς που βγάζουν βόλτα το σκυλάκι τους, καθώς δεν είχαν κάνει τη διαδικασία εξόδου. Επίσης, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι, αν κάποιος μένει, για παράδειγμα, στον Εύοσμο ή στην Καλαμαριά, δεν επιτρέπεται να έρθει στην παραλία για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο. Αυτό θα πρέπει να το κάνει στη γειτονιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας αστυνομικός του κλιμακίου ελέγχων.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Θεσσαλονίκη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK