19:57 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 20
Βρείτε μας

Πανέτοιμοι, εφόσον τους ζητηθεί, να προστρέξουν στα νοσοκομεία και να βοηθήσουν, δηλώνουν οι ιδιώτες γιατροί της Θεσσαλονίκης, αλλά και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, πολλοί εκ των οποίων, έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους καθώς έχουν σταματήσει τα μαθήματα.

Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι ιδιώτες γιατροί της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), κ. Νίκος Νίτσας, τόνισε ότι όλοι οι γιατροί μέλη του Συλλόγου είναι έτοιμοι να συνδράμουν, όποτε η κυβέρνηση τους ζητήσει να βοηθήσουν.

«Προς το παρόν, δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από το υπουργείο, αλλά, εφόσον χρειαστεί, όλοι οι συνάδελφοι του Ιατρικού Συλλόγου θα τρέξουν να βοηθήσουν. Κανένας δεν θα μείνει πίσω. Έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και αυτός ο όρκος σημαίνει ότι είμαστε γιατροί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Εύχομαι να μην χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ είναι έτοιμοι και δηλώνουν παρόντες, προκειμένου να βοηθήσουν και να προσφέρουν τις γνώσεις τους στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ (ΣΦΙΑΠΘ) έχει προβεί και σε σχετική ανακοίνωση, καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, αλλά και όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα να «συμβάλουν με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις –θεωρητικές και πρακτικές- και την αντίστοιχη περιορισμένη εμπειρία που έχουν, στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού».

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του ΣΦΙΑΠΘ, κ. Στέφανος Κότο, τόνισε ότι το κάλεσμα αφορά την προσφορά των συμφοιτητών του για όλα τα νοσοκομεία, εκτός από αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως κέντρα αναφοράς του κορονοϊού, καθώς οι γνώσεις τους και η εμπειρία τους δεν μπορεί να βοηθήσει στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.

«Υπάρχει ανταπόκριση από συμφοιτητές μου. Ωστόσο, θα ήθελα να διευκρινίσω, ότι αυτή η προσπάθεια δεν περιλαμβάνει τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, αλλά δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας και νοσοκομεία που έχουν ανάγκες και περιθάλπουν ασθενείς που δεν πάσχουν από κορονοϊό. Γιατί έχουν πέσει όλοι στον κορονοϊό, αλλά υπάρχουν και άλλες ανάγκες, και, αυτή τη στιγμή, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον υπόλοιπο κόσμο. Με αυτό το δεδομένο, εμείς αντικειμενικά μόνο εκεί μπορούμε να συνεισφέρουμε και για την προστασία τη δική μας, αλλά και με τις γνώσεις που έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κότο.

Όπως τόνισε ο ίδιος, φοιτητές επικοινωνούν μαζί του και, στη συνέχεια, συμπληρώνουν μια φόρμα και την δίνουν στην γραμματεία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. «Μετά», εξήγησε, «αναλαμβάνει η Σχολή να κατευθύνει τον κάθε φοιτητή με βάσει το πού βρίσκεται» προκειμένου να πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να προσφέρει βοήθεια.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Υγεία, γιατροί, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK