ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 10
Βρείτε μας

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα έχει στη διάθεσή του από σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερώνει τους δημότες του για την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του νέου κορονοϊού.

Τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα φέρεται να επιστρατεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης για να ενημερώσει τους πολίτες του να παραμείνουν σπίτι, στο ευρύτερο πλαίσιο τήρησης των μέτρων πρόληψης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το drone, στο ηχογραφημένο μήνυμά του, καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους, προκειμένου να προστατεύτουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ευπαθείς ομάδες.

«Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σαν το σπίτι δεν έχει. Οι ευπαθείς ομάδες καλέστε στον δήμο Θεσσαλονίκης για βοήθεια στο σπίτι», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Όπως επισημαίνει και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, τις τελευταίες μέρες ο δήμος χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για να ενημερώσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα να μείνουν σπίτι και να προφυλαχτούν.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιστρατεύσει και τη σύγχρονη τεχνολογία στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών. Με ηχητικό μήνυμα τους υπενθυμίζουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορονοϊό».

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, πάντως, δηλώνουν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που κάνουν οι πολίτες για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως αναφέρεται, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΣμηΕΑ) πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση την περασμένη Παρασκευή, ενώ αναμένεται να πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Θεσσαλονίκη, μέτρα προστασίας, μήνυμα, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, Drone, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK