21:22 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
0 10
Βρείτε μας

Προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποδεχτεί αίτημα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να ανοίξει νωρίτερα στις πτήσεις από το εξωτερικό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ανοίγει στις 15 Ιουνίου στις πτήσεις από το εξωτερικό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη σχετική αναθεώρηση της αεροπορικής οδηγίας (notam) που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Το αεροδρόμιο ανοίγει νωρίτερα, όπως ήταν και το αίτημα των τοπικών φορέων, και πλέον εκτός από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ) της Αθήνας, θα επιτρέπονται και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι αφίξεις και αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων.

Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία, που εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19, ισχύει και για τα δύο αεροδρόμια έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, και αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα λοιπά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Εξάλλου, ανανεώθηκε η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2020, καθώς και η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59. 

Από τις notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
Tags:
κορονοϊός, πτήσεις, αεροδρόμιο, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK