12:23 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε σήμερα 1η Ιουλίου και έπειτα από πολύ καιρό, τους πρώτους ξένους τουρίστες.

Η νεαρή Μάρθα, χαρούμενη κρατώντας μια μικρή ελληνική σημαία και μια πινακίδα που γράφει το όνομα Steve, περιμένει έξω από την πύλη αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία, την πτήση της Swiss από Ζυρίχη με την οποία ταξιδεύει ο αγαπημένος φίλος της που έχει να τον δει πολύ καιρό.

Στις 11:54 προσγειώθηκε η πτήση της Swiss από Ζυρίχη καθώς σήμερα, 1η Ιουλίου, η Ελλάδα άνοιξε επίσημα την τουριστική σεζόν και εν μέσω πανδημίας δέχεται με αυξημένα μέτρα προστασίας τουρίστες από πολλές χώρες του κόσμου, όπου τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι σε καλό σημείο.

© Sputnik
Τουρίστες στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Η πλειονότητα των επιβατών ήταν Έλληνες που ζουν μόνιμα στην Ελβετία. Κάποιοι ήταν και Ελβετοί που ήρθαν, όπως είπαν στο Sputnik, να κάνουν διακοπές στην Τορώνη της Χαλκιδικής.

Όλοι τους, ξένοι και Έλληνες, δήλωναν χαρούμενοι που ήρθαν και τόνισαν πως θεωρούν ασφαλή προορισμό την Ελλάδα.

Το υγειονομικό κλιμάκιο εντός της αίθουσας αφίξεων πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο για κορονοϊό, ενώ όλοι οι επιβάτες είχαν συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία τους και τον τόπο διαμονής τους στην Ελλάδα στην πλατφόρμα. 

© Sputnik
Χαμόγελα στις πρώτες αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Σήμερα, στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα αφιχθούν συνολικά 17 πτήσεις από το εξωτερικό από Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Κύπρο, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο και Δανία.

Tags:
τουρισμός, τουρίστες, τουρίστας, αεροδρόμιο, χαμόγελο, βαλίτσα, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK