11:42 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Είκοσι δύο παραβάσεις για μη χρήση μάσκας βεβαιώσαν χθες οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη επιβάλλοντας το πρόστιμο των 150 ευρώ σε κάθε παραβάτη. Άλλες 23 παραβάσεις με αντίστοιχα πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε έξι νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι έλεγχοι εντατικοί και καθημερινοί.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι οδηγίες τόσο από εργαζόμενους όσο και από πελάτες.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε τις αρμόδιες αρχές στην επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας πέρα από τα σούπερ μάρκετ, τα ταξί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους χώρους όπως σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, καταστήματα λιανικής πώλησης κ.ά. Να σημειωθεί ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική από την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC

Στη Θεσσαλονίκη, χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων σε καταστήματα, υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ και άλλα, βεβαιώνοντας 22 παραβάσεις. Σε κάθε παραβάτη επιβλήθηκε το ανάλογο πρόστιμο των 150 ευρώ, όπως ενημέρωσε το Sputnik το γραφείο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί χθες στους νομούς Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ σε πελάτες σούπερ μάρκετ και αρτοποιείου, εργαζόμενους σε χώρους εστίασης ακόμα και σε επιβάτη λεωφορείου του ΚΤΕΛ.

Ελέγχους πραγματοποιεί και η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης κυρίως για την ορθή διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, δηλαδή τις αποστάσεις στους χώρους εστίασης ενώ από βδομάδα, όπως ανέφερε στο Sputnik στέλεχος της Δημοτικής Αστυνομίας, θα πραγματοποιούν ελέγχους σε μεικτά κλιμάκια μαζί με την Αστυνομία.

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός, έλεγχοι, πρόστιμα, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK