19:13 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
0 03
Βρείτε μας

Σε εστία μετάδοσης του κορονοϊού εξελίχθηκε γάμος στη Θεσσαλονίκη την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και περίπου 100 άτομα έχουν δώσει δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής 16 άτομα που είχαν παραβρεθεί σε γάμο στη Θεσσαλονίκη έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ εξιτήριο πήραν ο γαμπρός και οι καλεσμένοι που νοσηλεύτηκαν την Πέμπτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Θετικός είναι και ο πατέρας του γαμπρού, ενώ περίπου 100 άτομα έχουν δώσει δείγμα καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον, υπήρχε μόνο ένα άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό πριν από ενάμισι περίπου μήνα.

Ο γαμπρός μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε την εμπειρία του. Όπως είπε, άρχισε να νιώθει αδιαθεσία την Τρίτη και ανέβασε πυρετό, ενώ την επόμενη ημέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. 

Οι καλεσμένοι αυτοί πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν, γιατί αλλάξανε βάρδια, λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν "είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου". Εκεί λίγο φοβήθηκα».

Για τον γάμο είπε:

«Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;»

Επίσης δεν μπορούσε να εντοπίσει ποιος ήταν πιθανόν η «πηγή» καθώς κανείς δεν αισθανόταν άρρωστος.

Σημειώνεται ότι ο κορονοϊός «χτύπησε» και σε άλλον γάμο, στις Σέρρες, όπου εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού έπειτα από γαμήλιο γλέντι την περασμένη Κυριακή. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
Tags:
γαμπρός, COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, Θεσσαλονίκη, γάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK