16:18 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Χωρίς αστική συγκοινωνία θα μείνει το πρωί της Δευτέρας 10 Αυγούστου και για 4 ώρες η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 5 ως τις 9 το πρωί.

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα 10 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) όπως δήλωσε στο Sputnik, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας, δηλαδή από τις 5 το πρωί, και θα τελειώσει στις 9 το πρωί καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων την αγορά ανταλλακτικών προκειμένου να επιδιορθωθούν 100-150 λεωφορεία τα οποία σήμερα είναι παροπλισμένα.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ χαρακτήρισε «κάκιστη τη συγκοινωνία» που παρέχει ο Οργανισμός στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι κυκλοφορούν μόνο 170-180 λεωφορεία, «τα οποία φυσικά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των επιβατών».

«Άμεσα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να έρθουν ανταλλακτικά για να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε επιπλέον λεωφορεία. Η κατάσταση της συγκοινωνίας στην πόλη είναι τραγική. Με 170-180 λεωφορεία δεν εξυπηρετείται ο πολίτης είναι κάκιστη η συγκοινωνία που παρέχουμε στο επιβατικό κοινό της πόλης. Έτσι λοιπόν, πρέπει να τρέξουμε όλα αυτά τα ζητήματα, διοίκηση και συναρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να επισκευάσουμε λεωφορεία και να βγάλουμε στα δρομολόγια, 100 - 150 επιπλέον λεωφορεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης.

Στα αιτήματα των εργαζόμενων είναι επίσης η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έληξε τον Δεκέμβριο του 2019, πήρε τρίμηνη παράταση και στη συνέχεια μια ακόμα παράταση λόγω του κορονοϊού, η οποία όμως έληξε στις 30 Ιουνίου καθώς και η καταβολή των λεγόμενων μη μισθολογικών επιδομάτων (σ.σ. παροχή γάλατος, κατασκηνώσεις για παιδιά, παιδικοί σταθμοί κ.α.).

«Υπήρχε θέμα και με τα βαρέα και ανθυγιεινά που θα κόβονταν, ωστόσο το θέμα έληξε χθες μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου» εξήγησε ο κ. Τσερμενίδης.

Η στάση εργασίας στις 10 Αυγούστου, όπως εξήγησε, είναι «προειδοποιητική», ενώ οι εργαζόμενοι -2.050 άτομα- θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες φάσεις κινητοποιήσεων εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Tags:
λεωφορεία, Θεσσαλονίκη, ΟΑΣΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK