05:11 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης για την τήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προστασίας κατά του κορονοϊού. Σε διάστημα μια εβδομάδας βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ σε κάθε παραβάτη.

Καθημερινοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης, πολυκαταστήματα και άλλους χώρους για την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό. Το πρόστιμο για τη μη τήρηση των μέτρων είναι 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Το Sputnik ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης μια ομάδα τριών αστυνομικών που πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικό κέντρο επί της οδού Τσιμισκή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν εργαζόμενοι και πολίτες, όπου απαιτείται, φορούν μάσκα, εάν τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και εάν τηρείται το όριο στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν επιπλέον τα χαρτιά λειτουργίας των καταστημάτων ενώ ένας εξ αυτών μέτρησε τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων την ώρα μάλιστα που μια υπάλληλος καθάριζε με αντισηπτικό άδεια τραπέζια και καρέκλες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους επόμενους πελάτες.

Η ίδια εικόνα, με σωστή χρήση μασκών και αντισηπτικά επικρατούσε και σε πολυκατάστημα με τους πελάτες που βρίσκονταν εντός αυτού να μην ξεπερνούν τον απαιτούμενο αριθμό με βάση τα τετραγωνικά ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και οι πελάτες φορούσαν μάσκες.

«Ελέγχουμε αν πελάτες και υπάλληλοι φορούν μάσκες. Επιπλέον από την άδεια διαπιστώνουμε τα τετραγωνικά του καταστήματος, μετράμε τους πελάτες εάν είναι υπεράριθμοι και αν τηρούνται οι αποστάσεις» δήλωσε ένας εκ των αστυνομικών στο Sputnik πριν μπει στο επόμενο για έλεγχο κατάστημα.

Οι Θεσσαλονικείς σε μεγάλο βαθμό φαίνεται ότι τηρούν τα μέτρα ωστόσο οι εξαιρέσεις υπάρχουν μιας και οι αστυνομικοί καθημερινά βεβαιώνουν παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από την Τρίτη 29 Ιουλίου έως χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ έκαστο σε 203 περιπτώσεις για μη χρήση μάσκας.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι συνεχείς σε όλη τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιούνται σε διάφορες ώρες του 24ωρου.

Tags:
Θεσσαλονίκη, Ελληνική Αστυνομία, μάσκες, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK