01:22 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Δύο Κούρδοι πυρπόλησαν, την Παρασκευή (28/08), αφίσα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έξω από το τουρκικό προξενείο, στη Θεσσαλονίκη, με το Υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Αφίσα του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκαψαν διαδηλωτές έξω από το προξενείο της γειτονικής χώρας, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή (28/08), που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο της Εμπρού Τιμτίκ, η οποία πέθανε ύστερα από απεργία πείνας 238 ημερών στη φυλακή. 

Ειδικότερα, oι διαδηλωτές προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Τουρκικού Προξενείου.

Στη συνέχεια, δύο Κούρδοι πυρπόλησαν χάρτινη επιγραφή με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου και προσήχθησαν από την Αστυνομία, σύμφωνα με το thestival.gr.

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζουμε την ενέργεια

Για το περιστατικό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε, την Παρασκευή (28/08), καταδικαστική ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται το εξής:

«Αναφορικά με τα σημερινά  γεγονότα έμπροσθεν του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες».
Tags:
Υπουργείο Εξωτερικών, Θεσσαλονίκη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, αφίσα, τουρκικό προξενείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK