18:11 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Διαδοχικές συναντήσεις με παραγωγικούς κι επιστημονικούς φορείς είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Επι τάπητος συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης και έργων.

Σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς κι επιστημονικούς φορείς αλλά και με τους βουλευτές της Α' και Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας είχε σήμερα στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι βουλευτές εξερχόμενοι της συνάντησης τόνισαν ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό μία σειρά θεμάτων που αφορούν έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη όπως το μετρό ή και άλλα που θα ξεκινήσουν, όπως η fly-over στην περιφερειακή οδό. Ακόμη συζήτησαν τα προβλήματα που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού καθώς και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Με τους παραγωγικούς φορείς συζήτησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και θέματα όπως η ρευστότητα, οι παραγωγικές επενδύσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σάββακης, προσθέτοντας πως είναι υπό εξέταση η ζώνη ελεύθερου εμπορίου, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην περσινή ΔΕΘ ότι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη σε χώρο πλησίον του λιμανιού. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Γ. Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία των εξαγωγών αλλά και στο πρόγραμμα προώθησης του σήματος «Μacedonia the GReat» που έχει δημιουργηθεί για την προώθηση των μακεδονικών προϊόντων.

Με τους επιστημονικούς φορείς και τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αλλά και ζητήματα που αφορούν την έρευνα και την καινοτομία.

Tags:
έργα, Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK