17:52 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενισχυμένα είναι τα αντανακλαστικά των αρμόδιων αρχών εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει αύριο, Παρασκευή.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, μεταξύ άλλων περιοχών, και σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, θέτοντας σε επιφυλακή τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, τόνισε πως εξαιτίας του υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 σήμερα το βράδυ, έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης, απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής έως τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις περιοχές Μεσονήσι και Κορυφογραμμή, από Κασσανδρινό έως Αγ. Παρασκευή και στη Σιθωνία, στο όρος Δραγουντέλι.

Έκτακτο μήνυμα από το 112 στην Αττική

Έκτακτο μήνυμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο, Παρασκευή, στην Αττική εστάλη από την υπηρεσία 112, το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα κινητά των κατοίκων της Αττικής έλαβαν την επίμαχη ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

«Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά. Ακολουθείτε τις οδηγίες προστασίας» ζητά η Πολιτική Προστασία.

Χαρδαλιάς: Αύριο η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για πυρκαγιές

Την προσοχή των πολιτών για αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, είχε ζητήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς, όπως τόνισε, θα είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για πυρκαγιές.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 νομούς της επικράτειας. Για τον λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν».

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους και απηύθυνε έκκληση για επιφυλακή.

Tags:
Πυροσβεστική, πυροσβέστης, πυροσβέστες, απαγόρευση κυκλοφορίας, φωτιά, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, δασική πυρκαγιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιές, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK