04:09 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Κατέληξε τα ξημερώματα 92χρονη από τον οίκο ευγηρίας στον Εύσμο της Θεσσαλονίκης, που νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου». Η ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, όπως μεταδίδει το thestival.gr, στη 01:15, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 281.

Σε ό,τι αφορά τον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο, σημειώνεται ότι τον Αύγουστο είχε μπει σε καραντίνα καθώς είχαν ανιχνευθεί 22 κρούσματα, 15 φιλοξενούμενοι και επτά μέλη προσωπικού.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γηροκομείου, δεν έχει διευκρινιστεί το πώς έφτασε ο ιός στον οίκο ευγηρίας, ωστόσο υπάρχουν εικασίες πως το πρώτο κρούσμα κόλλησε τον ιό ύστερα από ιατρική επίσκεψη. 

Εξάλλου, την έντονη ανησυχία της για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού που ζήτησε «επειδή οι άνθρωποι είναι και περισσότερο ευάλωτοι αν νοσήσουν, χρειάζεται να λειτουργήσουν σαν νοσοκομείο, σαν εντατική».

Ειδικά μέτρα

Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι σε αυτούς ανήκουν σε ευαπθείς ομάδες, το Υπουργείο Εργασίας, έλαβε πρόσθετα μέτρα που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

  • Νέες εισαγωγές υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
  • Σύσταση ομάδων εργαζομένων που θα φροντίζουν συγκεκριμένους ηλικιωμένους.
  • Οι ηλικιωμένοι θα τρώνε στο δωμάτιό τους εάν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις στην τραπεζαρία.
  • Υποχρεωτικό εμβόλιο και για άλλες ασθένειες.
  • Το προσωπικό να μην εργάζεται σε πάνω από έναν οίκο ευγηρίας ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το προσωπικό αποφασίστηκε καθιέρωση ειδικού ερωτηματολογίου για εργαζομένους, το οποίο θα συμπληρώνεται κάθε μέρα, αυστηρός έλεγχος, καθημερινή θερμομέτρηση, τεστ COVID-19, υποχρεωτικό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από διακοπές.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
γηροκομείο, Θεσσαλονίκη, νεκρή, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK