18:14 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Τα ξημερώματα είχε καταλήξει και μία 92χρονη από τον οίκο ευγηρίας στον Εύσμο της Θεσσαλονίκης, που νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου», ενώ αυξάνονται τα θύματα του κορονοϊού που «χτύπησε» το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι μετά τον θάνατο 75χρονης.

Την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, άφησε στις 05:30 75χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα, ενώ προέρχονταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. 

Πλέον, οι νεκροί από το συγκεκριμένο γηροκομείο ανέρχονται στους 24, ενώ επιβεβαιώνεται η έντονη ανησυχία για τους οίκους ευγηρίας.

Νωρίτερα, λίγο μετά τη 01:00, ακόμα μία γυναίκα, 92 ετών είχε καταλήξει από κορονοϊό, στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ και εκείνη προέρχονταν από οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο.

Την έντονη ανησυχία της για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού καθώς όπως τόνισε:

«όπου συνυπάρχουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος διασποράς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πρωτόκολλα που να εφαρμόζονται συστηματικά».

Σύμφωνα με την κα Λινού, είναι παράνομο να γίνονται επισκέψεις, αλλά ο ιός μπορεί να μπει σε αυτά με ποικίλους τρόπους, είτε μέσω κάποιου εργαζομένου είτε μέσω κάποιου υλικού. Γι' αυτό, όπως επισήμανε, χρειάζεται να υπάρχει αυστηρότητα σε αυτές τις δομές, σαν να μπαίνουμε σε χειρουργείο

Ειδικά μέτρα

Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι σε αυτούς ανήκουν σε ευαπθείς ομάδες, το Υπουργείο Εργασίας, έλαβε πρόσθετα μέτρα που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

  • Νέες εισαγωγές υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
  • Σύσταση ομάδων εργαζομένων που θα φροντίζουν συγκεκριμένους ηλικιωμένους.
  • Οι ηλικιωμένοι θα τρώνε στο δωμάτιό τους εάν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις στην τραπεζαρία.
  • Υποχρεωτικό εμβόλιο και για άλλες ασθένειες.
  • Το προσωπικό να μην εργάζεται σε πάνω από έναν οίκο ευγηρίας ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το προσωπικό αποφασίστηκε καθιέρωση ειδικού ερωτηματολογίου για εργαζομένους, το οποίο θα συμπληρώνεται κάθε μέρα, αυστηρός έλεγχος, καθημερινή θερμομέτρηση, τεστ COVID-19, υποχρεωτικό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από διακοπές.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Θεσσαλονίκη, γηροκομείο, νεκρή, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK