14:23 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 21
Βρείτε μας

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής γονείς που εναντιώνονται στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους στο σχολείο.

Διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής γονείς στη Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς, που εναντιώνονται στην υποχρεωτική μάσκα εντός των σχολείων κατόπιν σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν στις 6:30 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μάλιστα, στο κάλεσμα που απευθύνουν στο Facebook καλούν πολίτες και από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν.

Οι συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια μέσω της οδού Παύλου Μελά, κατευθύνθηκαν στη λεωφόρο Τσιμισκή και επέστρεψαν στην παραλία μέσω της λεωφόρου Νίκης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, τόνισαν πως δεν προτίθενται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να τους φορέσουν μάσκα ενώ έκαναν γνωστό πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε, ότι πολίτες ζητούν από γιατρούς ψευδή πιστοποιητικά για να μην φορούν μάσκα για τον κορονοϊό. 

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επείγουσα ανακοίνωσή του, αναφέρει ποιοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένα.

Αναλυτικότερα, εξαιρούνται:

  • Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ΙΣΑ προειδοποιεί: «Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK