15:12 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δάσκαλος Αγγλικών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία μαθήτριας ότι τη θώπευσε στο στήθος εν ώρα μαθήματος. Ο δάσκαλος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος ανήλικης με ταυτόχρονη αναγνώριση ελαφρυντικού λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή έναν δάσκαλο Αγγλικών έπειτα από καταγγελία μαθήτριας ότι τη θώπευσε στο στήθος εν ώρα μαθήματος. Ο δάσκαλος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος ανήλικης. Ωστόσο, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Η καταγγελία της μαθήτριας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Ο δάσκαλος είχε αθωωθεί δύο φορές από το Πλημμελειοδικείο, αλλά κατά των αθωωτικών αποφάσεων ασκήθηκαν άλλες δύο εφέσεις. Έτσι ακολούθησε νέα δίκη, η τρίτη κατά σειρά.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η τότε 9χρονη μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε αρχικά το τι είχε συμβεί σε δύο συμμαθήτριές της και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους οικείους της αλλά και στη διευθύντρια του σχολείου. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την απολογία του ο κατηγορούμενος δάσκαλος αρνήθηκε ότι προέβη σε τέτοια πράξη κάνοντας λόγο για «μυθοπλασία» της μικρής και τονίζοντας ότι ο ίδιος στη διάρκεια του μαθήματος είχε κάνει παρατήρηση στη μαθήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δάσκαλος είχε ελεγχθεί πειθαρχικά, με την έρευνα να τον απαλλάσσει. Έτσι μετά την προσωρινή του παύση επέστρεψε κανονικά στη διδασκαλία.

Tags:
μαθήτρια, παρενόχληση, σεξουαλική παρενόχληση, φυλάκιση, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK