14:03 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η ακύρωση λόγω του κορονοϊού της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «γέννησε» ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν δεκάδες ομιλητές και να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία.

Η ακύρωση της φετινής 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης λόγω του κορονοϊού έφερε το «Thessaloniki Helexpo Forum» το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Το φόρουμ που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ- HELEXPO έχει τίτλο «Πολιτική, οικονομία και κοινωνία - Αναζητώντας την ισορροπία» και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχει 23 πάνελ και δεκάδες ομιλητές, με περιορισμό όμως στη φυσική παρουσία των ατόμων -μόλις 50 άτομα- εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό ενώ οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming αλλά και τηλεόρασης από την ιστοσελίδα του Thessaloniki Helexpo Forum thessaloniki-helexpo-forum.gr.

Το φόρουμ, όπως εξήγησε στο Sputnik ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, αποτελεί τη «γέφυρα» μεταξύ της 85ης ΔΕΘ που ακυρώθηκε και της επόμενης που σχεδιάζεται για το 2021, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαρχής είχε δηλώσει ότι το πολιτικό σκέλος της ακυρωθείσας ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί κανονικά τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο φόρουμ θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, για τις προοπτικές ανάπτυξης της βόρειας Ελλάδας. Ενώ την ίδια ημέρα στις 7 θα πραγματοποιήσει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς.

«Παρότι ακυρώθηκε η ΔΕΘ θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία γέφυρα μεταξύ 85ης και 86ης ΔΕΘ του 2021 και με το δεδομένο ότι θα υπήρχαν οι πολιτικές ομιλίες -όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί- θεωρήσαμε ότι θα είναι χρήσιμο να εμπλουτίσουμε το πολιτικό κομμάτι της ΔΕΘ με γεγονότα τα οποία δεν είναι εκθεσιακά, αλλά θα είναι χρήσιμα τώρα που οι νέες συνθήκες μας επιβάλλουν νέες συμπεριφορές» σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλη την ελληνική οικονομία καθώς επί τάπητος θα τεθούν όλα τα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Στο φόρουμ θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης του Μέρα25, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, θα δώσει στη 1 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Τέλος να σημειωθεί ότι στη φετινή 85η ΔΕΘ που θα πραγματοποιούνταν από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου τιμώμενη χώρα θα ήταν η Γερμανία. Του χρόνου στην 86η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Γαλλία.

Tags:
Θεσσαλονίκη, Φόρουμ, ακύρωση, ΔΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK