01:42 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (411)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε και στη Θεσσαλονίκη και οι μαθητές προσήλθαν με τις μάσκες τους στα σχολεία. Νέες συνθήκες και νέα δεδομένα λόγω κορονοϊού.

Εναρμονισμένο στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού το άνοιγμα των σχολείων φέτος. Και στη Θεσσαλονίκη, μεγάλοι και μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων, όπως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, πέρασαν από τις 8 το πρωί την πόρτα του σχολείου τους συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι μαθητές φορώντας μάσκες έτρεχαν στην αυλή του σχολείου προκειμένου να χαιρετίσουν τους φίλους και συμμαθητές τους ενώ οι γονείς εύχονταν ο ένας στον άλλο «καλή σχολική χρονιά».

Οι γονείς στα πηγαδάκια έξω από το σχολείο σχολίαζαν τα μέτρα προστασίας ενώ, όπως ανέφεραν κάποιοι στο Sputnik, φρόντισαν από το σπίτι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους για τη σωστή χρήση της μάσκας.

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αγιασμός στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μητέρα ανέφερε ότι σήμερα στο σχολείο, όπως είχε ενημερωθεί, θα δοθούν στα παιδιά, μάσκες, παγούρι και φυσικά τα βιβλία της χρονιάς.

Διευθυντές δεν προσήλθαν για παραλαβή μασκών

Στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα μια παρτίδα 11.000 μασκών που παρέλαβε ο Δήμος από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θεωρήθηκε εκτός προδιαγραφών με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε στο Sputnik ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, να αντικατασταθούν και το Σαββατοκύριακο από νέα παρτίδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κόπτσης, κάποιοι διευθυντές την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου δεν παρουσιάστηκαν στις σχολικές μονάδες για να τις παραλάβουν, ωστόσο η πλειοψηφία των διευθυντών τις παρέλαβε ακόμα και αργά τη νύχτα.

«Μια παρτίδα με μάσκες ήταν προβληματική, επιστράφηκε και ήρθε νέα παρτίδα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε μια μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία και με εμάς ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να πάρουν μάσκες όλες οι σχολικές μονάδες. Μέχρι χτες στις 11 το βράδυ ήμασταν σε επικοινωνία με τους διευθυντές και όντως κάποιοι δεν πήγαν να τις παραλάβουν. Έδωσαν εντολή να τις πάρουν έστω σήμερα στις 7 η ώρα το πρωί ή εάν έλειπαν, να τις παραλάβουν οι σχολικές επιτροπές. Θεωρώ ότι το θέμα έχει τελειώσει» είπε ο κ. Κόπτσης.

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αγιασμός στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αγιασμός στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Διαβεβαίωσε δε, ότι έδωσε σε όλους εντολή πως «δεν θα υπάρχει μαθητής χωρίς μάσκα. Θεωρώ ότι αυτό έγινε και δεν υπάρχει μαθητής χωρίς μάσκα».

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αγιασμός, Θεσσαλονίκη

Ανέφερε ότι από την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής «όλα κύλησαν ομαλά» σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και υπενθύμισε ότι, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, «δεν θα λειτουργήσουν για τρεις ημέρες» τα σχολεία στον Νομό Πέλλας αλλά και ένα σχολείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας λόγω κρούσματος σε εκπαιδευτικό.

Η θερμομέτρηση των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, «πολλά σχολεία έχουν προμηθευτεί θερμόμετρα και πραγματοποιούν θερμομέτρηση στους μαθητές».

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Αγιασμός στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (411)
Tags:
σχολική χρονιά, Θεσσαλονίκη, μαθητές, κουδούνι, σχολεία, κορονοϊός, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK