03:28 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Γνωμάτευση γιατρού και ραντεβού μέσω τηλεφώνου θα χρειαστεί να κλείσουν όσοι Θεσσαλονικείς αισθάνονται συμπτώματα κορονοϊού για να «περάσουν» την πόρτα του εξεταστηρίου που δημιούργησε ο ΕΟΔΥ μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ένα εξεταστήριο για COVID-19 δημιούργησε ο ΕΟΔΥ στο νεοκλασικό «Βίλα Πετρίδη» της οδού Αναγεννήσεως το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Εκεί θα διενεργούνται δωρεάν τεστ.

Είναι το δεύτερο εξεταστήριο του ΕΟΔΥ που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με το πρώτο να λειτουργεί σε χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας επισκέφτηκε τον χώρο συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας και είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες που εγκαινιάζουμε σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Έχουμε ήδη δύο ιατρεία που λειτουργούν, στη ΔΕΘ και εδώ που είμαστε σήμερα, στη βίλα Πετρίδη, που είναι εξεταστήρια COVID. Στόχος μας είναι μέσω ραντεβού που μπορούν να κλειστούν να υπάρχει μια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία και να επικεντρωθούμε σε ευπαθείς ομάδες. Παρότι τελευταία καταγράφεται πιο περιορισμένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με πριν από έναν μήνα, στόχος είναι να μην υπάρξει καμία χαλάρωση γιατί όπου υπήρξε, δυστυχώς η επιδημία εκδικείται. Πρέπει να τηρούμε όλοι μας τα μέτρα, δηλαδή τη μάσκα που είναι το νούμερο ένα, τις αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας. Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε γιατί η πανδημία θα μείνει για μήνες. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και ειδικά συνεχείς ελέγχους όπου απαιτείται» δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας.

© Sputnik / Φανή Χαρίση
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα

Τεστ μόνο με ραντεβού

Στο εξεταστήριο δεν μπορεί να συρρεύσει κόσμος για να δώσει δείγμα για τον κορονοϊό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Αρκουμανέας:

«Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί συνωστισμός», παρά μόνο όσοι αισθάνονται κάποια συμπτώματα.

Μάλιστα, θα πρέπει να υπάρχει σχετική γνωμάτευση ή παραπεμπτικό από γιατρό για να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού με το εξεταστήριο.

«Η δυναμικότητα του εξεταστήριου είναι μέχρι 100 ραντεβού την ημέρα και γίνεται οργανωμένα. Για να μην πάει λοιπόν ο κόσμος στα νοσοκομεία, θα μπορούν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, τα νοσοκομεία και την ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής) να κλείνουν τα ραντεβού τους στο εξεταστήριο» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει ο Δήμος με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ θυμίζοντας ότι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα το λεγόμενο και «κρούσμα μηδέν» καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου.

© Sputnik / Φανή Χαρίση
Το εξεταστήριο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό κτίριο "Βίλα Πετρίδη"

«Αυτή η καλή συνεργασία που έχουμε με τον ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή πιστεύω ότι συνετέλεσε στο να πάει καλά η πόλη μας και στο πρώτο κύμα και τώρα. Είναι σημαντική η συμβολή του ΕΟΔΥ στη δημιουργία αυτού του κέντρου» σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του κοινού με το εξεταστήριο COVID είναι 2310-553992.

Τεστ σε Πέλλα και Έδεσσα

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσα τεστ έχουν γίνει στην Πέλλα μετά τα τελευταία κρούσματα σε εργοστάσιο της περιοχής, ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι έχουν γίνει «πάνω από 1.500 έλεγχοι» καθώς και ότι έχουν βρεθεί «θετικά 20 τεστ». Διευκρίνισε δε ότι από τα 20 θετικά, κάποια σχετίζονται με τα κρούσματα στο εργοστάσιο και άλλα όχι. 

«Τα τεστ συνεχίζονται σήμερα και στην πόλη της Έδεσσας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Tags:
τεστ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ΕΟΔΥ, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK