23:32 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Μόλις έξι σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία ενώ την απόφαση για το ποιες ημέρες θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων θα τη λάβει ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε σχολείου. Αν ωστόσο έχουν χαθεί 15 ημέρες, η απόφαση ανήκει στην υπουργό Παιδείας.

Στις τάξεις και στα μαθήματά τους επιστρέφουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία με τις καταλήψεις να έχουν σχεδόν τελειώσει.

Όπως είπε στο Sputnik ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «σήμερα τελούν υπό κατάληψη μόνο έξι σχολεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Το κύμα των καταλήψεων όμως προκάλεσε αρκετές απώλειες σε διδακτικές ώρες. Όπως εξήγησε ο κ. Κόπτσης, οι ώρες που έχουν χαθεί ποικίλλουν σε κάθε σχολείο που έκανε κατάληψη.

«Λίγα σχολεία, περίπου τέσσερα, έχουν κατάληψη για πολλές ημέρες. Υπάρχουν σχολεία που έκαναν δύο ημέρες κατάληψη, άλλα που έκαναν τρεις ημέρες, οπότε δεν υπάρχει ο συνολικός αριθμός των ωρών που έχουν χαθεί» είπε ο κ. Κόπτσης.

Πώς όμως θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων;

«Η αναπλήρωση των μαθημάτων είναι απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο κάθε σχολείο αφού συνέλθει το σχολικό συμβούλιο. Εφόσον οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι κάτω από 15 ημέρες, το σχολικό συμβούλιο θα κάνει την πρόταση για την αναπλήρωση στον σύλλογο διδασκόντων που θα αποφασίσει ποιες ήμερες θα γίνει η αναπλήρωση. Δηλαδή θα κοπούν δύο ημέρες από τα Χριστούγεννα ή θα κοπούν δύο περίπατοι και λοιπά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης. Και πρόσθεσε:

«Αν όμως οι ημέρες των καταλήψεων είναι άνω των 15 εργάσιμων, τότε την πρόταση για την αναπλήρωση την κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο στον υπουργό και αποφασίζει ο υπουργός ποιες ήμερες θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων».

Να σημειωθεί ότι, όπως σημείωσε ο κ. Κόπτσης, στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχολείο που να έχει κατάληψη επί 15 ημέρες.

Tags:
Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Νίκη Κεραμέως, κορονοϊός, σχολεία, καταλήψεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK