20:27 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 22
Βρείτε μας

Ειδικό τούνελ θερμομέτρησης και απολύμανσης κατά του κορονοϊού τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μέσα από το οποίο περνούν εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε σήμερα και λειτουργεί ένα τούνελ απολύμανσης κατά του κορονοϊού και μέχρι στιγμής έχουν περάσει μέσα από αυτό περισσότερα από 300 άτομα, εργαζόμενοι κι επισκέπτες.

Το τούνελ είναι κατασκευασμένο στην Κίνα και η εταιρεία που τα εισάγει στην Ελλάδα δώρισε ένα στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Το κάναμε δωρεά γιατί θεωρούμε ότι είναι καινοτόμο κι επειδή το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πολλά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, θεωρήσαμε ωφέλιμο ο Δήμος να είναι ο πρώτος που θα εγκαταστήσει την καμπίνα» είπε στο Sputnik η υπεύθυνη της εταιρείας, Καρολίνα Μαύρου.

Το ειδικό τούνελ έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου και θα δουλεύει επί 24ώρου βάσεως.

Στην αρχή, ο εισερχόμενος στο τούνελ θα βάζει απολυμαντικό στα χέρια και στη συνέχεια το μηχάνημα κάνει θερμομέτρηση στον καρπό του χεριού. Αμέσως μετά περνά στον χώρο της απολύμανσης όπου ειδικά μπεκ εκτοξεύουν απολυμαντικό υγρό που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι διοξείδιο χλωρίου.

«Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μπει νερό με ξύδι που επίσης είναι ισχυρό απολυμαντικό όταν είναι στη σωστή δοσολογία. Σε αυτό του δημαρχείου έχει τοποθετηθεί διοξείδιο του χλωρίου» είπε η κα Μαύρου.

Στα τέλη Αυγούστου στο Sputnik είχε προαναγγείλει την εγκατάσταση και λειτουργία του συγκεκριμένου τούνελ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μίμης Φωτόπουλος, είχε δηλώσει τότε:

«Στο Δημαρχείο θα μπει μια συσκευή (σ.σ. θάλαμος) στην οποία μπαίνεις μέσα, περνάς δηλαδή και γίνεται αυτόματα η θερμομέτρηση, η απολύμανση και προχωράς. Είναι μια καινοτομία».
Tags:
δημαρχείο, απολύμανση, Δήμος Θεσσαλονίκης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK