18:09 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Με προορισμό το μακρινό Καλίνινγκραντ της Βαλτικής συνεχίζει το εκπαιδευτικό του ταξίδι το πλοίο «Smolny» του ρωσικού στόλου που μετά τον Πειραιά, έδεσε για λίγες ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε ένα θηριώδες πλοίο με ύψος μεγαλύτερο ακόμη κι από το νεοκλασικό κτίριο του επιβατικού σταθμού. Είναι το εκπαιδευτικό πλοίο «Smolny» του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας και ανήκει στον στόλο της Βαλτικής.

Το πλοίο που πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι πέρασε και από τον Πειραιά πριν βάλει πλώρη και φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Sputnik βρέθηκε στο σημείο που είναι ελλιμενισμένο το «Smolny» όπου μας υποδέχτηκε ο κυβερνήτης του πλοίου και ο αρχηγός του ταξιδιού (σ.σ. πρώτος και δεύτερος πλοίαρχος), κ.κ. Γκράνιν και Μάζουρ.

Το «Smolny» έχει μήκος 147 μέτρα και είναι κυριολεκτικά μια πλωτή πολιτεία με 140 αξιωματικούς και 250 εκπαιδευόμενους ναύτες. Το ταξίδι ήταν το πρώτο της περιόδου και μετά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πλεύσουν για το Καλίνινγκραντ της Βαλτικής.

© Sputnik / Φανή Χαρίση
Ο πρώτος και δεύτερος καπετάνιος του Smolny

Ο κορονοϊός επηρέασε το ταξίδι του «Smolny»

Ο κορονοϊός έφερε νέα μέτρα και στο «Smolny» και έτσι δεν έδεσε σε άλλα λιμάνια όπως στη Λισαβόνα και στη Βρέστη, ενώ ουδείς επισκέπτης επιτρέπεται να ανέβει πάνω στο πλοίο.

Εάν λοιπόν δεν υπήρχε η πανδημία, το πλοίο θα ήταν επισκέψιμο για τους Θεσσαλονικείς, ενώ και το σύνολο των ναυτών και των αξιωματικών θα μπορούσε να αποβιβαστεί.

Καθώς τα μέτρα προστασίας δεν επέτρεψαν τις επισκέψεις, ο κυβερνήτης και ο αρχηγός του εκπαιδευτικού ταξιδιού προχώρησαν μόνο στις συναντήσεις που επιτρέπει το πρωτόκολλο, δηλαδή με τον διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Βόρειας Ελλάδας, τον λιμενάρχη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Θεσσαλονίκης και τον διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

© Sputnik / Φανή Χαρίση
Το εκπαιδευτικό πλοίο Smolny

Ακόμη και μέσα στο πλοίο, όμως, τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Όλοι οι αξιωματικοί και ναύτες έχουν κάνει δύο τεστ -μοριακό και rapid- πριν επιβιβαστούν, ενώ κάθε μέρα πραγματοποιείται σε όλους θερμομέτρηση. Την ίδια στιγμή, στο πλοίο βρίσκονται και τέσσερις γιατροί. Οι μάσκες και τα αντισηπτικά είναι επίσης στην… πρώτη γραμμή της καθημερινότητας όλου του πληρώματος.

Το «Smolny» θα αναχωρήσει σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να ολοκληρώσει το ταξίδι του και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ.

Tags:
Θεσσαλονίκη, λιμάνι, Ρωσία, πολεμικό πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK